Muzica

#jazz #johnny raducanu #A murit Johnny Raducanu #mr. jazz #Leonard Feather

Johnny Raducanu a scris istorie in jazzul mondial

Talentul lui Johnny Raducanu a depasit demult granitele tarii. De-a lungul celor aproape sase decenii de activitate, maestrul jazzului a primit cateva distinctii si premii internationale. Datorita lui, numele Romaniei a fost mentionat in jazzul mondial.



In 1977, Johnny Raducanu a primit un Certificat de Apreciere din partea ambasadorului SUA la Bucuresti. Diploma i-a fost conferita in semn de recunoastere pentru promovarea jazzului clasic american in Romania si a jazzului romanesc in America.

Zece ani mai tarziu, in 1987, Johnny Raducanu a fost numit membru de onoare al Academiei " Louis Armstrong " din New Orleans .

In fascinanta sa cariera, Johnny Raducanu a avut ocazia sa colaboreze cu unele dintre cele mai importante nume din jazzul international.

Este vorba despre trompetistul Art Farmer, trombonistul Slide Hampton si pianistii Friedrich Gulda si Guido Manussardi.

Tot dinafara, Johnny Raducanu s-a ales si cu supranumele "Mr Jazz". Cel care l-a numit astfel este jurnalistul si muzicianul britanic Leonard Feather .

Sursa foto: jurnalul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea