Muzica

#pop #james blunt #cronica #concert #bucuresti #21 februarie 2009 #sala palatului

James Blunt, un mesager al dragostei la Bucuresti (cronica)

Cand am auzit prima oara ca James Blunt vine in Romania am crezut ca este o gluma. Ma obisnuisem deja cu ideea ca romanii au “norocul” de a prinde doar concerte cu artisti care nu mai sunt de mult timp pe val.

M-am dus la concertul de la Polivalenta cu inima indoita. “Precis o sa ma plictisesc de moarte ascultandu-i lamentatiile patetico-penibile” mi-am zis, gandindu-ma ca o sa fie un concert din seria “ Michael Bolton la puterea a 10-a”.

Din start va spun ca m-am inselat. Ce-i drept, prima jumatate de ora a fost una statica, accentul fiind pus pe melodiile mai lente.

James Blunt si-a facut aparitia pe scena coborand in fuga scarile de parca isi dorea sa rosteasca cat mai repede “Prezent!”. Imbracat intr-un costum gri, cravata neagra si…sosete cu dungi verzi si albastre, Blunt semana mai degraba cu un liceean fugit de la ora de chimie si nu cu o vedeta pop.

James Blunt“Breathe”, “Wise Men”, “Billy”, “High”. Melodiile curgeau lin, fara ruperi de ritm, in timp ce fanele luau cu asalt gardurile din fata scenei. Evident nu toata lumea s-a bucurat. Parca venea sa-ti bagi unghia-n gat ca ai platit ca prostul milioane bune pentru un loc in fata, pe scaun, in timp ce altii se propteau bine-mersi in gard si iti furau bunatate de priveliste.

James Blunt nu a venit singur. A adus pe scena o trupa de instrumentisti care s-au achitat de datorie cu varf si-ndesat. Proiectiile din spatele scenei s-au mulat perfect cu muzica lui Blunt: imagini din razboiul din Kosovo, rosul unui rasarit de soare sau dansul subacvatic al unor femei.

Cateva sute de glasuri au incercat de cateva ori sa-i cante “ Happy Birthday ” (a 2-a zi implinea 35 ani), insa fara niciun succes, artistul continuandu-si nestingherit show-ul.

Brusc, la jumatatea concertului, James Blunt a schimbat macazul. Sare de pe scena si alearga prin sala, spre disperarea agentilor de securitate. Dupa o scurta baie de multime, Blunt isi muta cartierul general tocmai in fundul salii, pe o scena mobila. Toate luminile il urmaresc si, incet-incet, pe mica scena apare ca prin minune si un pian. Artistul pare sa se fi metamorfozat complet. Din adolescentul timid de la inceputul concertului nu a mai ramas nimic. Blunt se agita, danseaza si isi scutura parul asemenea unui rocker veritabil. Vorba unei colege: “Mai-mai era sa dea cu capul de clapele pianului”.

James BluntLucrurile s-au mai linistit odata cu primele acorduri de la “Goodbye My Lover”, una dintre cele mai cunoscute piese ale sale. Intunericul s-a lasat peste spectatori si zeci de luminite au inceput sa clipeasca: telefoane mobile, camere foto si alte dispozitive moderne. Unde-s oare brichetele de altadata?

Cu “Goodbye My Lover” James Blunt intentiona sa-si incheie concertul. N-a fost sa fie. Publicul l-a cerut zgomotos inapoi. 15 minute mai tarziu, cantaretul isi termina bis-ul topaind ca un copil pe pianul de pe scena principala, in vreme ce cateva explozii imprastiau confetti printre spectatori.

Galerie foto James Blunt la Bucuresti

Setlist:

Breathe

Wise Men

Billy

High

I Really Want You

Carry You Home

No Bravery

Shine On

Out of My Mind

Cos I Luv You

I’ll Take Everything

Goodbye My Lover

Turn Me On

You’re Beautiful

So long, Jimmy

Bis

One of The Brightest Stars

Same Mistake

1973

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea