Muzica

#interviu #cristi minculescu #iris

Interviu cu Cristi Minculescu (Iris)

Trupa Iris a lansat oficial pe 10 noiembrie, in cadrul unei conferinte de presa, un noul album intitulat “ ”. Totodata, membrii trupei Iris au primit discul de platina pentru vanzarile discului “Cei ce vor fi” (2007).  Imediat dupa conferinta de presa, Cristi Minculescu , solistul trupei, a avut amabilitatea sa ne acorde un scurt interviu.

Acasa.ro: Incepand cu acest an trupa Iris are propriul site oficial. De ce a durat atat de mult pana ati patruns si in online?

Cristi Minculescu: Pai, nu stiu. Eu nu ma ocup cu asta. Intrebati-l pe Nelu (n.r. – Nelu Dumitrescu, tobosarul grupului).

Acasa.ro: Tocmai ati lansat “ 12 porti ”, primul album de studio dupa o pauza de 3 ani. Care sunt elementele de noutate fata de celelate materiale Iris?

Cristi Minculescu: Mi-e greu sa zic. Poate la mesaj, poate la orchestratie. Noi intotdeauna am incercat ca sa fim altceva si sper ca am reusit si prin acest album. Am zis ca nimeni nu e etalon in Romania ca muzica, chiar daca doresc unii sa fie. Noi suntem exponentii unui gen muzical, altii al altuia; e practic imposibil sa spui ca tu esti etalon. Nu pot generaliza la nivel de breasla sa spui ca nu-i nimeni etalon. Poate altii de la alte trupe spun ca alea-s etalon. Eu nu spun asta despre Iris. A, ca avem o istorie cu totul speciala si ca avem foarte multi suporteri alaturi de noi precum si cei din mass-media, asta e alta treaba…

Acasa.ro: Tot navigand pe Internet am descoperit comentariile unor fani Iris vizavi de directia muzicala pe care o abordati in ultimii ani. Spun ca v-ati indulcit soundul…

Cristi Minculescu: Acum n-avem cum sa multumim pe toata lumea. Stii cum e: Cine nu munceste, nu greseste!. Atunci aia sa nu vina la concert si asta-i treaba. Sa asculte piesele vechi, dar nu la spectacol.

Acasa.ro: Cum intentionati sa promovati acest album? Va exista un turneu?

Cristi Minculescu: Probabil ca in primavara. Asta e in functie de sponsorizari . Noi nu avem regim preferential la sponsorizari. Trebuie sa luptam pentru productia de turneu. Probabil va fi in martie- aprilie 2011 .

Acasa.ro: Anul trecut ati reeditat tot catalogul Iris pe CD, inclusiv albumele aparute doar pe vinil. Au ramas insa pe dinafara inregistrarile realizate in studiourile radioului national. Ce se va intampla cu ele?

Cristi Minculescu: Asta e treaba casei de discuri. Nu stiu.

Acasa.ro: In final, un pronostic pentru meciul de fotbal Dinamo-Craiova (n.r. – Cristi Minculescu este un suporter infocat al Universitatii Craiova ) din sferturile Cupei Romaniei?

Cristi Minculescu: Nu mai fac pronosticuri pentru am facut la ala cu Vasluiul si mi-am furat-o.

Material realizat de Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea