Muzica

#top melodii #donna summer #top melodii donna summer #donna summer a murit #melodii donna summer

Inapoi la era disco! Asculta cele mai tari piese lansate de Donna Summer!

Disparitia Donnei Summer, artista supranumita "Regina muzicii disco", a lasat un gol imens in lumea muzicala. Desi de ani buni nu a mai reusit sa cucereasca clasamentele, Summer va ramane in memoria iubitorilor de muzica prin numeroase hituri care au facut legea in discoteci, in decada '70 - '80.

Iata cateva dintre ele:

Love To Love You Baby (1975)

"Love To Love You Baby", una dintre cele mai erotice piese din istoria muzicii, a fost la un pas de a nu fi lansata. Initial, Donna Summer a inregistrat piesa doar in varianta demo. Producatorul Giorgio Moroder a vazut insa in aceasta piesa un adevarat potential comercial si a hotarat ca trebuie sa fie lansata ca single.

Melodia a ajuns in mainile Neil Bogart, presedintele casei de discuri, care l-a convins sa realizeze o varianta mai lunga. Astfel, s-a imprimat o versiune de 16 minute.


 

I Feel Love (1977)

"I Feel Love" este momentul in care muzica disco renunta la instrumentatia clasica ( chitara, bas, toba), in favoarea sintetizatoarelor. Rezultatul este unul remarcabil in cazul Donnei Summer: o piesa plina de energie sexuala.

Hot Stuff (1979)

"Hot Stuff" este primul single extras de pe dublul album "Bad Girls". Piesa contine un solo de chitara realizat de Jeff "Skunk" Baxter de la Doobie Brothers si marcheaza apropierea Donnei Summer de sonoritatile rock. "Hot Stuff" a fost recompensata cu un trofeu Grammy la categoria "Best Female Rock Vocal", o premiera pentru un artist afro-american.

She Works Hard for the Money (1983)

"She Works Hard for the Money" este piesa care da titlul albumului lansat de Donna Summer in 1983. Piesa a fost interpetata live cu ocazia decernarii premiilor Grammy 1984. Cat despre performante in clasamente, melodia se poate lauda cu locul trei in Billboard Hot 100.

This Time I Know It's For Real (1989)

In anul 1989 s-a lansat "This Time I Know It’s For Real", unul dintre ultimele succes de top ale cantaretei. Melodia a fost compusa si produsa de Stock, Aitken si Waterman, aceeasi echipa responsabila pentru succesele unor artisti ca Rick Astley, Kylie Minogue sau Jason Donovan.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea