Muzica

#muzica veche #Festivalul de Muzica Veche

Festivalul de Muzica Veche la Bucuresti

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti, unul dintre cele mai reputate evenimente de muzica culta din Romania, se va desfasura in perioada 26 - 30 octombrie la Muzeul National Cotroceni .



Anul acesta, cea de-a sasea editie a festivalului propune publicului un periplu muzical in Europa baroca. Aceasta calatorie initiatica va purta auditoriul in Franta, Italia si Germania secolului al XVIII-lea.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti va aduce pe scena capitalei muzicieni din Belgia, Norvegia, Austria, Japonia si Romania. Ceke trei concerte se vor desfasura in zilele de 26, 29 si 30 octombrie, in Salonul Mare de Receptii al Muzeului National Cotroceni.

Evenimentul isi propune sa depaseasca limitele unui public erudit, pentru a se adresa unei audiente mai largi. Concertele Festivalului invita publicul sa descopere spiritul epocii baroce prin intermediul muzicii, al instrumentelor istorice si al tehnicilor interpretative specifice.

Atmosfera calda si deschisa a concertelor va fi intregita de rafinamentul Marelui Salon de Receptii al Muzeului National Cotroceni, locul de desfasurare al concertelor. Realizat in stil neoromanesc, Salonul incadreaza si potenteaza prin ambianta si acustica muzica secolului XVIII prezentata in Festival.

Editia 2011 a Festivalului concentreaza in trei concerte de exceptie spiritul muzicii baroce.

Programul festivalului:

Miercuri, 26 octombrie, formatia Ricercar Consort va sustine concertul Din vremuri de demult Barytonul, avand in repertoriu trio-uri pentru baryton de J. Haydn.

Sambata, 29 octombrie, solistii ansamblului Il Gardellino si Ketil Haugsand va invita la European Gala, un concert din muzica baroca de pe intreg continentul.

Duminica, 30 octombrie, Festivalul se incheie cu La Stravaganza, un concert din muzica baroca italiana si portugheza in interpretarea ansamblului Il Gardellino.

Pe scena bucuresteana vor urca si anul acesta muzicieni de calibru international , precum Marcel Ponseele, Philippe Pierlot, François Fernandez, Ketil Haugsand, Reiner Zipperling, Jan de Winne si Herve Douchy, membri ai formatiilor Ricercar Consort, Il Gardellino si ai Camerata Koln.

Biletele au fost puse in vanzare prin reteaua Eventim in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe eventim.ro. Publicul este rugat ca in seara concertelor sa aiba asupra sa un act de identitate, pentru accesul in incinta Muzeului National Cotroceni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea