Muzica

#florin calinescu #fanus neagu #stela popescu #ovidiu lipan tandarica #johnny raducanu #declaratii despre johnny raducanu #dan bitman

Fanus Neagu: "Johnny, un mizerabil print minunat"

Vestea-soc a disparitiei bruste a lui Johnny Raducanu a socat intreaga lume mondena, si nu numai, iar colegii de breasla si-au gasit cu greu cuvintele pentru a descrie ce a insemnat si cum l-au cunoscut ei pe marele jazzman.


Alexandru Arsinel este unul dintre artistii alaturi de care Johnny Raducanu a petrecut foarte mult timp in turnee, pe scena sau in culise, iar pe cei doi i-a legat o prietenie veche. Iata ce spune Arsinel despre Johnny, acesta fiind unul dintre apropiatii care i-au cunoscut frustrarea artistului din ultimii ani:
"Dupa ce ne dispar cei dragi, unii se lauda cu relatiile pe care le-au avut cu personalitatea. Eu am avut sansa sa cant cu el. A avut o viata foarte trista de om si se simtea neajutorat. Se simtea ca toti artistii care se afla la capatul carierei si ar fi avut nevoie de o vorba buna, de un ajutor, dar noi l-am uitat."

Florin Calinescu l-a cunoscut pe Johnny Raducanu prin prisma unui om de televiziune, director de teatru si prieten:
"Justa valoare la un artist este bizar de definit si in orice caz e foarte efemera. Johnny facea un fel de muzica foarte speciala. Jazzul lui a avut foarte mulţi admiratori in lume. Printre putini am vazut atat tonus si atata buna-dispozitie, era hatru. Si asta numai un artist mare poate sa traiasca. Ne critica pe toti, dar dupa aceea ne intelegea si ne ierta",

Stela Popescu il cunoaste pe artist de peste 50 de ani si l-a admirat intotdeauna pentru talentul sau special si modul in care se facea placut peste tot:

"Am fost studenti an aceeasi perioada, beam ceaiuri impreuna, petreceam serile impreuna. A pastrat tot timpul o tandrete speciala si cand ne intalneam era ca si cum nu ne-am fi despartit niciodata. Avea prieteni pentru ca era foarte talentat. In clipa in care ai de-a face cu un om talentat, viata este libera, linistita si placuta", a declarat actrita.

"Pentru mine a fost un trasnet in dimineata aceasta. Stiam ca nu e bine, dar nu stiam ca e chiar atat de grav. A fost un tip cu coloana vertebrala ", a mai declarat indurerata Stela Popescu, intr-un interviu televizat.

Dan Bitman a impartit de multe ori scena cu masterul Johnny Raducanu, ca muzician, dar si culisele, ca prieten vechi:
"Trebuie sa spun cateva cuvinte despre omul acesta, care nu are nevoie de cuvinte, care a fost un intreg univers. Era ceva special sa stai langa un asemenea om. Era un personaj, pe langa faptul ca era un muzician desavarsit. Johnny Raducanu avea ceva de spus ca om".

Ovidiu Lipan Tandarica , prieten devotat si coleg de scena de zeci de ani, este ravasit de vestea mortii artistului Johnny Raducanu:
"Mi s-a rupt o bucata din mine si s-a creat un dezechilibru energetic artistic total. Pleaca din ce in ce mai multi artisti dintre noi. Johnny Raducanu si-a pastrat mereu inocenta si sufletul de copil. Am simtit ca s-a rupt ceva in mine, e o senzatie uluitoare".

fanus neagu, un alt vechi prieten al lui Johnny Raducanu, spunea:
"Esti, Johnny, un mizerabil print minunat care si-a ales divan de domnie in scoica urechii mele si in fructele viselor ce-mi podesc toate clipele uimite."
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea