Muzica

#rock #pop #interviu #eurovision 2010 #hotel fm

Eurovision 2010: 10 intrebari pentru Hotel FM (interviu)

Dupa ce in 2008 au participat la Cerbul de Aur cu doua compozitii („Feeling Down” si „Heaven’s Gate”), baietii de la Hotel FM intra pentru prima oara in hora Eurovision-ului.  

La preselectie, „Come as one”, piesa cu care participa a strans cele mai multe puncte din partea juriului  (la egalitate cu “It’s not too late”, melodia interpretata de Paula Seling si Kamara). Mai multe lucruri despre Hotel FM si piesa cu care isi doresc sa ajunga la Oslo, am aflat chiar de la Gabriel Baruta, membru fondator al grupului.

Acasa.ro: Recunosc ca este pentru prima oara cand aud de trupa Hotel FM, desi trupa a luat nastere in urma cu 5 ani. Cine sunt Hotel FM si ce-au facut in primii si totodata ultimii 5 ani?:)

Hotel FMHotel FM este mai mult un proiect muzical decat o trupa, dat fiind faptul ca nu am avut intotdeauna o componenta stabila, este ideea mea, este trupa mea de suflet. In urma cu 5 ani ne-am adunat mai multi muzicieni din vestul tarii si am pus bazele acestei trupe, am compus, am facut repetitii si am inregistrat cateva piese. Au urmat cateva concerte in mai multe orase din Transilvania, un mini turneu in Germania, dupa care vocalistul de atunci s-a retras, luandu-i locul David Bryan. Au urmat o serie de concerte in cluburi, viata frumoasa, dupa care doi membri (sectia ritmica-tobe si bas) s-au mutat in Bucuresti fiind solicitati pentru mai multe proiecte muzicale. Am ramas uniti, Hotel FM exista si ne intalnim pentru a sluji muzica ori de cate ori ni se iveste ocazia.

Hotel FM
Acasa.ro: Cum ati defini stilul muzical pe care-l abordati?

Hotel FM: „Come as one”, piesa pentru Eurovision este putin diferita de ceea ce cantam inainte, dar daca ar fi sa definesc stilul muzical ne-am putea incadra undeva intre pop-rock-liric cu unele influente progresive.

Acasa.ro: Involuntar, cand zic Hotel FM, imi vine in cap titulatura Tokio Hotel. Aveti ceva in comun cu nemtii (in afara de cuvantul “Hotel” din titulatura trupei)? Cum de v-a venit ideea numelui?

Hotel FM: Numele Hotel FM a aparut inainte sa stim ceva despre Tokio H. Imi plac calatoriile, camerele din hotel care tot timpul sunt altele, e un mister, e ceva nou + termenul FM care este prescurtarea  de la frequency modulation, un cuvand des intalnit in tehnologia muzicala.

Acasa.ro: Anul acesta va numarati printre cei 16 norocosi care au intrat in finala Selectiei Nationala Eurovision. Care a fost reactia voastra cand ati aflat ca v-ati calificat in finala?

Hotel FM
Hotel FM: Am zis woooow! Incredibil, merita sa mergem mai departe, iar in acelasi timp am simtit si o mare responsabilitate in ceea ce priveste perioada care urmeaza.

Acasa.ro: Povestiti-mi un pic despre despre „Come As One”, piesa cu care participati la Eurovision. Care este mesajul melodiei?

Hotel FM: „Come as one” este o piesa la care ma gandeam de ceva vreme si intotdeauna mi-am imaginat un text frumos si maret, nu voiam nici o clipa sa aiba un text de dragoste, iar cand am vazut versurile Alexandrei Ivan m-am hotarat, o vreau la Eurovision, e o piesa cu mesaj puternic, dar nu agresiv, interpretata cu mult feeling, bun simt si consider ca e cea mai potrivita pentru a reprezenta Romania.

Acasa.ro: Am observat ca anul acesta se poarta la Eurovision numai piese in engleza. Ce v-a determinat sa participati cu o piesa in limba lui Shakespeare? 

Hotel FM: Engleza e limba muzicii in vremurile noastre, toata lumea o intelege, mai ales cand textul piesei e foarte important.

Acasa.ro: Ati apucat sa ascultati si celelalte piese aflate in competitie? Ce melodii v-au atras atentia?

Hotel FM
Hotel FM: Normal, as fi ipocrit sa spun ca nu ma intereseaza concurenta, sunt piese care-mi plac foarte mult, altele mai putin, ma rog, in general simt cand cineva e sincer in muzica. Daca in Romania ne-am obisnuit cu frustrare artistica si minciuna, ei bine, restul Europei simte asta si consider ca ar trebui sa simtim si noi cand oferim votul nostru unui interpret.

Acasa.ro: Ce pregatiti pentru finala? Faceti show sau va concentrati exclusiv asupra partii muzicale?

Hotel FM: Depinde de ce intelegeti prin cuvantul „show”. „Come as one" e o piesa lenta, dar care cu siguranta va avea si o imagine adecvata despre care nu voi povesti prea mult, prefer o surpriza.

Acasa.ro: Sa presupunem ca se poate paria pe toate cele 16 melodii finaliste. Cati bani ati fi dispusi sa pariati pe “Come As One”?

Hotel FM: „Come as one” e nepretuita pentru noi, dar cu siguranta vom paria totul (desigur, la figurat nu neaparat o suma de bani).

Acasa.ro: Va multumesc pentru interviu si va tin pumnii pe 6 martie.

Material realizat de Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea