Muzica

#premii elisabeta cuibar #cantareata elisabeta cuibar #elisabeta cuibar #muzica populara

Elisabeta Cuibar – fetita miracol a folclorului nemtean! A castigat 20 de premii intr-un an

Are doar 11 ai, insa surprinde prin performantele sale muzicale. Dedicata lumii folclorului, Elisabeta Cuibar este cea mai premiata artista nemteana a momentului. Intr-un singur an, micuta a castigat 30 de premii nationale si internationale, inclusiv marile trofee, in cadrul unor festivaluri de gen.

Micuta artista a lansat in acesta luna “La poarta la Stefan”, o piesa de sezon, un colind dedicat tuturor romanilor, (orchestratie Trifan Leanca, text Maria Tanasa).

In regia lui Florin Anegroaie si a lui Stefan Amariutei, videoclipul s-a filmat undeva in apropierea Manastirii Neamt si, desi filmarile au durat doar o ora si jumatate, echipa a fost supusa la grea incercare de catre tatal Elisabetei: “Cel mai dificil a fost drumul spre locul unde am filmat. Urcand pe un drum greu accesibil prin padure, fiind si umed, tata a spus sa coboram toti din masina la prima panta, pentru ca masina patina. Asa a lasat echipa tehnica sa mearga pe jos nu doar o panta, ci 4-5 km”, povesteste amuzata artista.

Povestea ei a inceput in urma cu 5 ani, la anivesarea varstei de un an a fratiorului ei, cand o solista de muzica populara invitata la petrecere a auzit-o cantand. Asa a ajuns sa frecventeze timp de un an cursuri de canto la clasa profesoarei Delia Irimia (la facultatea de muzica Gheorghe Dima extensie Piatra Neamt, in prezent fiind membru in cadrul centrului de canto popular de la Falticeni, locul unde se pregateste de mai bine de patru ani cu Maria Tanasa, profesoara si interpreta care a lansat in cei peste 40 de ani de activitate zeci de talente. Elisabeta Cuibar studiaza in paralel pianul si chitara.  

Printre traditiile pe care micuta le iubeste si le respecta cu sfintenie se afla mersul cu colindul in satul natal, prezenta la biserica in fiecare duminica, cantarea priceasnelor si raspunsurile la strana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea