Muzica

#iris #timpuri noi #cargo #muzica romaneasca #destramare formatie

Despartiri cu cantec in muzica romaneasca

Plecarea unui membru dintr-o trupa scoate la iveala secrete bine tainuite, da tonul unor scandaluri interminabile, ba chiar poate duce in unele cazuri la dizolvarea grupului respectiv.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute "despartiri cu cantec" din muzica romaneasca.

Cargo

Cargo a ajuns la inimile fanilor cu ajutorul inconfundabilului solist Ovidiu Ioncu Kempes. Alaturi de el, grupul timisoreana a lansat o serie de piese emblematice pentru rock-ul romanesc: "Batacanda", "Aproape de voi", "Povestiri din gara", "Daca ploaia s-ar opri", "Ziua vrajitoarelor".

Kempes da o grea lovitura grupului in primavara lui 2003, cand se decide sa emigreze impreuna cu sotia sa tocmai in indepartata Australie, nemultumit de banii pe care ii castiga din muzica.

Cei de la Cargo au fost practic nevoiti sa regandeasca albumul "Spiritus Sanctus" si sa-l reinregistreze alaturi de Adrian Igrisan, noul vocalist.

In 2012, Kempes a revenit in Romania cu un nou proiect muzical, Rezident EX, cu care va sustine cateva concerte, cel mai inportant fiind cel de Arenele Romane din data de 21 septembrie.

Timpuri Noi

Probleme intalnim si in cazul grupului Timpuri Noi. Trupa s-a "spart" in 2001 din cauza disensiunilor financiare dintre chitaristul Dan Iliescu si restul grupului. Artan a format Partizan alaturi de Rezvan Moldovan, un fost component Timpuri Noi. In schimb, Dan Iliescu a intemeiat efemerul grup Zidd.

Timpuri Noi se reformeaza in 2004, doi ani mai tarziu lansand albumul "Back in Business". In 2009, Artan paraseste din nou Timpuri Noi, pentru a reface grupul Partizan. Postul ramas vacant va fi ocupat de Tica Alexe si ulterior de Dan Iliescu.

Iris

Cea mai socanta despartire a fost fara indoiala cea a lui Cristi Minculescu de Iris. Incepand cu data de 3 septembrie, Minculescu nu va mai striga "Buna seara, prieteni" in calitatea de solist al celor de la Iris. In locul lui va veni Toni Seicarescu (Directia 5, Krypton, Noua Roma).

Nelu Dumitrescu, tobosarul si fondatorul trupei Iris, spune ca Minculescu a ales sa plece din cauza banilor putini pe care ii castiga din muzica. De cealalta parte, Cristi Minculescu neaga acest lucru si da vina pe "degradarea morala care ne inconjoara in momentul de fata in Romania anului 2012".

Nu este pentru prima oara cand artistul paraseste tabara Iris. El a mai facut-o de doua ori: in 1982, cand a ales ca cante cu Voltaj si in 1990, cand a plecat in Elvetia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea