Muzica

#curiozitati #depeche mode #trupa Depeche Mode #trupa britanica

Depeche Mode: 8 lucruri pe care nu le stiai despre trupa britanica

Stiai ca numele initial al trupei Depeche Mode era Composition of Sound? Sau ca Dave Gahan, solistul grupului, a fost la un pas de a-si pierde viata din cauza unei supradoze de droguri? Mai multe curiozitati despre formatia care va poposi in 2013 pentru a doua oara in Romania, te asteapta in cele ce urmeaza.

1. La inceputurile sale, Depeche Mode aparea pe scena fara baterist. Trupa a nu a ascuns niciodata acest lucru, de multe ori amplasat drum machine-ul chiar pe in mijlocul scenei.

2. Depeche Mode este de fapt titlul unei reviste in limba franceza, care a functionat pana in anul 2001. "Depeche Mode" inseamna "moda rapida" si a fost adoptat de trupa pentru ca suna nemaipomenit.

3. Trupa Depeche Mode a aparut in jocul video "The Sim 2 Open for Business", interpretand hitul "Sufer Well" in simeza, limba vorbita de personajele jocului.

4. Dave Gahan a devenit solistul Depeche Mode dupa ce restul membrilor trupei l-au auzit interpretand "Heroes", o piesa clasica din repertoriul lui David Bowie.

5. In 1986, Depeche Mode a inceput colaborarea cu Anton Corbjin, fotograful care a realizat coperta albumului "The Joshua Tree" al celor de la U2. Corbjin a regizat peste 15 dintre clipurile trupei, inclusiv celebrele "Enjoy the Silence", "World in My Eyes" si "I Feel You".

6. La mijlocul anilor '90, Dave Gahan a fost spitalizat, dupa ce a luat o supradoza de cocaina si heroina. Din fericire, cantaretul a supravietuit si s-a internat intr-o clinica specializata, unde si-a tratat aceasta dependenta.

7. Depeche Mode a filmat videoclipul "Peace" (2009) in Romania. Filmarile s-au desfasurat timp de trei zile in Bucuresti si Ploiesti, dar si intr-un tren personal care asigura legatura dintre cele doua localitati. In clip, apare actrita romanca Maria Dinulescu, cunoscuta cinefililor datorita rolurilor din "Pescuit sportiv", "California Dreamin' (nesfarsit) si "Milionari de weekend".

8. Depeche Mode a vandut in cei peste 30 de ani de existenta peste 100 de milioane de albume, fiind una dintre cele mai de succes trupe de muzica electronica din istoria muzicii.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea