Muzica

#muzica.acasa.ro #interviu #eurovision 2009 #dalma kovacs #r&b #rock #pop

Dalma, o "unguroaica suparata" la Eurovision (interviu)


Muzica.acasa.ro continua seria interviurilor cu participantii la selectia nationala Eurovision. De data aceasta am stat de vorba cu Dalma Kovacs, cea pe care o vedeti in fiecare duminica seara cantand in show-ul „Divertis Mall” de la Antena 1. Dalma ne-a povestit despre colaborarea sa cu Marius Moga, lucrul alaturi de Divertis si, evident, despre Eurovision. Mai multe despre Dalma veti afla in interviul de mai jos.

Acasa.ro: Povesteste-ne putin despre colaborarea cu Divertis. Cum este sa lucrezi cu una dintre cele mai longevive echipe de entertainment din Romania?

Dalma Kovacs : Colaborarea cu grupul Divertis este extraordinara. Toti sunt oameni minunati. Pentru mine este foarte important sa fiu printre ei fiindca invat foarte multe. Radem tot timpul la repetitii. De exemplu, ei se amuza copios cand eu repet rolul meu de unguroaica suparata.

Acasa.ro: Am inteles ca de-a lungul carierei tale ai abordat mai multe stiluri muzicale, de la jazz, la musical, ba chiar ai fost si solista unei trupe pop-rock. Doresti sa-ti definitivezi un stil sau esti adepta mixturii intre mai multe sound-uri?

Dalma KovacsDalma Kovacs: Am cautat o provocare in muzica. Adeseori cant melodii foarte grele, de care majoritatea solistelor se feresc. Cant piese din repertoriul celor mai apreciate dive, cum ar fi Celine Dion, Whitney Houston, Mariah Carey si multe altele. Am cantat jazz timp de doi ani intr-o formatie. Pe langa asta, am invatat multe piese de musical si am ajuns chiar in distributia unui spectacol de acest gen in San Francisco. Povestea cu pop-rock-ul e mai complicata, fiindca acolo nu aveam libertatea de a-mi alege repertoriul. Stilul meu propriu incepe sa se defineasca, are la baza o mixtura din cele mentionate mai devreme plus o „lingura” de R & B, pentru a fi mai modern.

Acasa.ro: Cum este sa-l ai ca manager si compozitor pe micul Mozart al Romaniei? Cum e relatia dintre tine si Marius Moga? Este stilul autoritar, perfectionist care nu te lasa sa respiri?

Dalma Kovacs: Marius e bine intentionat in ceea ce face pentru mine. Este un om foarte creativ, ocupat. Abia astept sa terminam albumul, sa ma apuc de turnee. Am 3 melodii foarte bune de la el si inca vreo 4 care au nevoie de text pentru a le putea finaliza. Marius este autoritar la el in studio, dar in ultima vreme, de cand ne cunoastem mai bine, a inceput sa ma asculte mai cu atentie, sa tina cont de parerile mele.

Acasa.ro: Participi in acest an la selectia nationala Eurovision cu piesa „ Love was never her friend ”, compusa de Marius Moga. In ultimele zile lumea arata cu degetul catre Marius semnaland asemanarea dintre “Nu am cu cine”, cealalata piesa compusa pentru Eurovision si melodia „Mickey”, unul dintre hit-urile anilor ’80. Crezi ca acest circ mediatic va influenta juriul si pe cei care ar putea vota piesa ta?

Dalma KovacsDalma Kovacs: Oamenii au comentat si anul trecut in legatura cu piesa lui Andrei Tudor, anii precedenti la alte compozitii. Nu cred ca vor inceta nici la anul si nici dupa aceea. Eu mizez pe melodia mea, a fost scrisa in fata mea si cu ajutorul meu. Cred ca piesa „Nu am cu cine” este mult mai buna decat „Mickey”.

Acasa.ro: Imagineaza-ti ca te afli chiar in acest moment in fata spectatorilor si a juriului care voteaza la Eurovision. Cum ii convingi sa aleaga tocmai melodia pe care o interpretezi?

Dalma Kovacs: Eu cant din toata inima. Melodia este foarte „fresh”, are o poveste, iar show-ul convinge pentru ca este bine lucrat. In el se regasesc emotii de care nimeni nu este strain. Moga este foarte apreciat in Rusia, iar eu sunt convinsa ca, daca publicul si juriul accepta provocarea mea, vom face Europa sa ne priveasca cu respect si admiratie.

Acasa.ro
: „Love was never her friend” vorbeste despre dragoste, sacrificiile pe care le faci pentru persoana iubita si nevoia aceasta de implinire sufleteasca. Ce parere ai tu despre dragoste si despre cum ar trebui sa mearga o relatie?

Dalma Kovacs: E mai curand o poveste despre lipsa de dragoste, de reciprocitate, chiar de respect. Ea il iubeste, iar el pleaca fara sa tina cont de nimic. Eu cred ca respectul de sine si respectul fata de celalalt sunt foarte importante intr-o relatie. Este greu sa investesti sentimente care nu se intorc catre tine. Cred ca intr-o relatie de iubire adevarata totul se imparte: sprijinul, respectul, dragostea...

Acasa.ro: Si pentru ca tot am atins acest punct. Cu dragostea cum stai? Ti-ai gasit jumatatea?

Dalma Kovacs: Foarte bine! Iubesc si sunt iubita. El ma sprijina in ceea ce fac, desi stiu ca nu ii este foarte usor. Ne intelegem bine fiindca avem rabdare unul cu celalalt.

Dalma KovacsAcasa.ro: Sa presupunem ca la un moment dat vei juriza un concurs de interpretare. Votul decisiv se afla in mana ta. In competitie au mai ramas 2 concurenti. Unul, extrem de talentat insa prost imbracat si cu o prezenta scenica stearsa. In schimb, celalalt se misca bine pe scena, are carisma insa la capitolul voce sta destul de prost. Pe cine ai vota si de ce?

Dalma Kovacs: Prezenta scenica si imbracamintea se pot dobandi. Cu vocea trebuie sa te nasti si sa lucrezi foarte mult. Depinde de concurs, care sunt criteriile de jurizare. Am patit-o si eu la Faimosii, am fost salvata de public, dar acolo juriul s-a luat de mine fiindca rochia era prea eleganta...

Acasa.ro: Am inteles ca lucrezi la un album. In ce stadiu te afli cu inregistrarile? Cand va fi lansat?

Dalma Kovacs: Lucram cat de des poate Marius. Melodia aceasta va fi pe primul album. Sunt cateva care inca nu au text... Se lucreaza intens. Nu pot sa zic exact cand va fi gata, dar veti afla din timp, cu siguranta.

Acasa.ro: Pe acest material vor exista si colaborari cu alti artisti/ (trupe)?

Dalma Kovacs
: Pentru inceput, Smiley va canta o piesa cu mine. Acum, daca ne amintim de Faimosii, mai multi artisti si-au anuntat sprijinul (Alex, Delia, Andreea Banica, Mihaela Radulescu s.a.). Am deja o piesa compusa de Omar Secada de la Mandinga si mai multe surprize. O sa fie un album de debut buuuun.

Dalma KovacsAcasa.ro: Pleci intr-o excursie. Ai bagaje peste bagaje. In geamantan ti-a ramas loc cat sa incapa 2 CD-uri. La ce nume te-ai opri?

Dalma Kovacs: Bobby McFerrin, Norah Jones. Amandoua sunt perfecte pentru relaxare intr-o excursie.

Acasa.ro: Ai scapat de repetitii de la sala si ai terminat inregistrarile pentru episodul din aceasta saptamana din Divertis Mall. Ce faci in timpul liber?

Dalma Kovacs: Incerc sa-mi petrec timpul liber lucrand ceva. Nu-mi place sa pierd vremea si, din cauza aceasta, daca aveti ocazia sa ma vedeti stand la o coada, sigur o sa ma vedeti citind o carte sau o revista. Am si noroc fiindca nu trebuie sa ma duc la un birou zilnic. Munca mea este si o scoala, cand cant la chitara de placere, invat lucruri noi sau, daca ascult muzica, sunt atenta la text, la structura melodiei, etc; analizez totul in profunzime si de fapt... asta este munca mea! Pot sa spun ca lucrez in continuu, dar, facand ceea ce-mi place, sunt libera.

Acasa.ro: Punem punct aici interviului. Multumim mult pentru raspunsuri. Iti tinem pumnii la Eurovision.

Dalma Kovacs: Multumesc foarte mult! Nu uitati, pe 27 ianuarie sa votati Dalma, concurentul cu nr. 11, numarul vostru norocos!

Interviu realizat de Catalin Pavel si Andreea Penes

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea