Muzica

#dans #videoclip #Harlem Shake #Harlem Shake Dance #dans haotic

Cum a inceput frenezia dansului Harlem Shake

Peste 70.000! Pare incredibil, insa acesta este numarul de clipuri care apar pe Youtube la o simpla cautare Harlem Shake Dance. O adevarata nebunie, daca stam sa ne gandim ca acest fenomen a luat nastere acum aproape o luna, cand videoclipul cu 5 tineri australieni filmati in timp ce dansau "ca nebunii" a strans 2,7 milioane de vizualizari in numai o saptamana.


Ce inseamna Harlem Shake?

"Un dans haotic, care implica zguduirea torsului si a umerilor, ce dureaza maxim 45 de secunde. Incepe cu o singura persoana ce se misca, in timp ce oamenii din jur pretind ca nu observa. Apoi, toata lumea se dezlantuie, danseaza si se "zguduie", in timp ce poarta masti spre a-si ascunde identitatea."

Aceasta este doar una din zecile de definitii gasite pe dictionarele on-line pentru cel mai popular dans devenit viral pe internet, in care zeci de mii de persoane danseaza haotic pe ritmurile single-ului lansat de americanul Harry Rodrigues sau DJ Baauer, pe numele de sau scena.


1.100 de clipuri din Romania

Miscarea "Harlem Shake" a patruns repede si in Romania, castigand din ce in ce mai multi adepti. Potrivit unei analize efectuate de The Bridge (hub-ul de comunicare multimedia marca GolinHarris) si citata de ziarul Gandul pe 26 februarie a.c., din cele peste 66.000 de clipuri de la acea data, 1.100 erau postate de utilizatori din Romania.

"Primul video de acest tip a fost incarcat pe Youtube in Australia, iar conform datelor Youtube Trends, la 11 februarie existau deja 12.000 de variante, insumand peste 44 de milioane de vizualizari", a explicat Valeriu Ispir, senior digital manager GoldHarris.

"Rata de crestere la acel moment era de 4.000 de video-uri pe zi, in continua accelerare, si, dupa cateva zile, pe 15 februarie existau deja peste 40.000 de video-uri Harlem Shake, cu peste 175 de milioane de vizualizari", a adaugat Ispir.

"Este un video care se monteaza usor, iar dansul il poate pune in valoare si pe cel mai inflexibil dintre inflexibili, fiind usor de copiat. Este un fel de Macarena al zilelor noastre", a aratat Anca Bundaru, digital manager GolinHarris.

Sursa foto: onwardstate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea