Muzica

#cantec #cristi minculescu #nutu olteanu #cantat impreuna

Cristi Minculescu si Nutu Olteanu vor canta impreuna

Un duo de exceptie este pe cale sa se reuneasca pentru iubitorii muzicii rock de la noi din tara. Cristi Minculescu si Nutu Olteanu, fondatorul trupei Iris alaturi de Emil Lechinteanu si Nelu Dumitrescu, vor concerta in curand pentru publicul din Romania, anunta Fundatia Phoenix prin intermediul unui comunicat de presa.

Primele succese ale formatiei Iris din anii '80 sunt legate invariabil si de numele lui Nutu Olteanu, chitarist de exceptie al trupei in acei ani. Din pacate, acesta a decis sa plece din tara si s-a stabilit in Suedia la inceputul anilor '90.

Ideea reapropierii lui Cristi Minculescu de Nutu Olteanu s-a materializat la insistentele Fundatiei Phoenix, care il reprezinta pe fostul solist al trupei Iris, potrivit unui comunicat al fundatiei remis Europa FM.

Nutu este unul din membrii fondatori ai legendarei trupe romanesti, chitarist solo in epoca de glorie absoluta din anii '80. El si-a urmat insa calea si a ales sa emigreze in Suedia in primul an de dupa Revolutie, incepand aici o cariera de instrumentist, vocalist si profesor de muzica. Din cand in cand, a avut aparitii stralucite si pe scenele din Romania, de cele mai multe ori ca "guest musician" alaturi de alti fosti colegi de glorie - Holograf.


Nutu s-a bucurat de colaborare

Evident, undeva, in adancul sufletului sau, Nutu Olteanu a trait cu nostalgia celor mai frumosi ani din cariera, petrecuti impreuna cu Cristi Minculescu. Asa ca a raspuns cu inima deschisa invitatiei primite, dovedind un entuziasm tineresc. Mai mult decat atat, i-a alaturat noului proiect si pe doi exceptionali muzicieni suedezi, cu care colaboreaza constant: Anders Diephuis si Ken Sundberg.


Concertele vor fi anuntate in curand

La fel de entuziast, Cristi a luat avionul de la Munchen la Stokholm si s-au pus cu totii pe repetitii, ca in cele mai bune vremuri. Rezultatul va putea fi vazut si auzit de catre publicul din Romania in primele aparitii in concert, care vor fi anuntate in curand. Repertoriul reuneste piese antologice din patrimoniul Iris, dar si doua compozitii noi. Nu vor lipsi nici cateva preluari omagiale din istoria muzicii mondiale.

Sursa foto: radio.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea