Muzica

#corina chiriac #concert #cronica #alte-genuri #pop

Corina Chiriac - gagica muzicii usoare romanesti (FOTO+VIDEO)

La ce concert ati mai vazut voi oameni care nu-si agita telefoanele in aer, poate-poate reusesc sa faca vreo poza sau sa inregistreze ceva? La ce spectacol ati mai vazut spectatori care dau buzna pe scena si pe langa coplesindu-si idolul cu flori? Va spun eu ca in Romania nu prea mai gasesti asa ceva.

Si totusi s-a intamplat la concertul de lansare al albumului “O rochie de mireasa ” semnat Corina Chiriac.

Stiu, unii dintre voi veti stramba din nas la auzul acestui nume si va cred. Corina Chiriac nu mai e de mult timp pe val, are 60 de ani si face parte din mult hulita generatie a dinozaurilor muzicii usoare romanesti.

Corina ChiriacCorina insa stie sa se faca placuta si la cei 60 de ani ai sai si chiar are curajul sa includa in cantecele de pe noul sau album sonoritati de jazz, rock, un pic de funk, dar si ritmuri orientale. Cateva mostre de pe acest material am ascultat pe 18 februarie la spectacolul sustinut la Sala Palatului.

Am vazut pe scena Salii Palatului o femeie care niciodata nu se va resemna. O femeie nonconformista, plina de optimism si umor. Corina Chiriac a marturisit publicului ca nu-si doreste sa fie numita “doamna muzicii usoare romanesti” – este un titlu care o imbatraneste. Corina vrea sa fie botezata “gagica muzicii usoare romanesti” si cred ca-si merita titlul asta cu prisosinta. Si la 80 de ani Corina va fi asa cum am vazut-o la concertul de joi seara: dinamica, cu fuste scurte de-o palma si cu o pereche de picioare poate la fel de frumoase ca ale Tinei Turner.

Insa haideti sa ne intoarcem la partea muzicala a concertului Corinei Chiriac. Nu gresesc daca spun ca spectacolul a fost un adevarat maraton muzical: a durat aproape patru ore!

Corina ChiriacCorina n-a fost singura pe scena, ci a fost acompaniata de Nicolae Caragea si Fantasy Band. Pe langa piesele de pe noul album, cantareata a oferit publicului si piesele sale de rezistenta: “ Strada Sperantei ”, “Inima, nu fii de piatra”, “Vino iubire inapoi”, “Inima ta”, “Pai de ce?”.

Concertul nu a dus lipsa nici de invitati: Catalin Crisan, Marcel Pavel, fanfara Valahia, Gelu Voicu si taraful “Lautarii din Teleorman”.  

Ce mi-a placut foarte mult la acest spectacol a fost relaxarea care venea din partea artistilor de pe scena. Nu tu fite, nu tu speech-uri invatate pe de rost. Nici vorba de asa ceva. Imprevizibilul a fost la el acasa. Astfel, Corina se trezea asaltata cand ii era lumea mai draga de admiratori si pupa cam tot ce prindea in cale: copii, femei, batranei si dansatori.

Un moment surpriza al serii a fost aparitia pe scena a lui Catalin Josan, care impreuna cu alti doi cantareti ale caror nume nu le-am retinut a interpretat o piesa dedicata cantaretei intitulata “Corina, Corina”.

Corina ChiriacSurpriza a fost si faptul ca desi era trecut pe afis, maestrul George Nicolescu nu a mai cantat. Ma gandesc ca nu a mai intrat in schema dupa ce Corina a vazut ca lumea a cam inceput sa plece si a fost nevoita sa mai scurteze spectacolul pentru ca oamenii sa prinda ultimul metrou catre casa.

Cei care nu au mai avut rabdare sa stea pana la capat au ratat momentul cheie al serii: Corina cantand imbracata intr-o superba rochie de mireasa realizata de Doina Levintza.

Muzica usoara nu a murit si desi multi s-au gandit sa-i cante prohodul, eu zic ca vor mai avea de asteptat. Asa desueta si depasita de alte genuri ultracomerciale, muzica usoara romaneasca inca mai aduna lume la spectacole.  Publicul roman nu-si uita asa usor vedetele veritabile si asta nu poate decat sa ma bucure.

Galerie foto concert Corina Chiriac

Corina Chiriac - "Ne cunoastem din vedere"



Corina Chiriac - "Strada Sperantei "



Catalin Crisan - "Daca pleci"



Marcel Pavel - "Nessun Dorma"


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea