Muzica

#februarie #concerte #recomandari #electro #alte-genuri #pop #rock

Concertele lunii februarie

Dupa o prima luna anemica in evenimente muzicale majore (exceptand desigur concertul lui Bobby McFerrin), in februarie lucrurile parca incep sa se miste. Le misca Chris Rea , Air, ten years after si alte nume care vor concerta in luna februarie in Romania. Dar sa o luam cronologic.

Primul concert la care merita sa mergeti in aceasta luna ar fi cel al lui Chris Rea. Chris Rea impresioneaza prin profunzimea vocii si a stilului sau natural si pasional, fiind renumit pentru show-uri live hipnotizante, caracterizate prin calitate, simplitate si rafinament. Rea concerteaza la Sala Palatului din Bucuresti pe 6 februarie si aduce, pe langa invitatul sau special, Paul Casey, si tolba cu hituri („Josephine”, „The Road To Hell (Part 2)”, „Auberge”, „Julia”).

Dupa ce anul trecut umplea Sala Palatului, Vonda Shepard revine in Romania pentru a sustine un miniturneu de patru concerte. Show-urile vor contine atat cantecele de pe coloana sonora a serialului Ally McBeal, cat si melodii de pe cel mai nou disc, “From The Sun”. Pe 11 februarie, artista va concerta la Cluj, la Casa de Cultura a Studentilor.
 
O zi mai tarziu, pe 12 februarieVonda Shepard ajunge la Sibiu, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Pe 13 februarie, brasovenii o pot vedea si asculta la Teatrul Sica Alexandrescu, urmand ca seria concertelor se incheie pe 14 februarie la Bucuresti, in clubul The Silver Church.
 
Air trebuia sa cante la Bucuresti inca din 2008, insa din motive inca necunoscute concertul nu a mai avut loc. Duo-ul a batut palma cu niste promoteri romani de isprava, care ii vor aduce pe francezi la Sala Polivalenta pe 11 februarie. Este un concert pe care nu trebuie sa-l rateze niciun devorator de muzica electronica.
 
 
Sambata, 13 februarie, fanii marelui chitarist mexican Carlos Santana sunt asteptati in Hard Rock Cafe la concertul trupei Santana The Experience. Timp de doua ore, grupul care poarta numele celebrului artist va interpreta piese din repertoriul acestuia, incepand cu cele din anii ‘60 si pana la recentele hituri ale anilor 2000. Cei unsprezece muzicieni componenti ai trupei Santana The Experience au colaborat de-a lungul timpului cu nume  mari din industria muzicala (Yngwie MalmsteenCeline Dion). 
 
Dupa trei concerte sold-out sustinute in 2006, 2008 si 2009, Teresa Garcia Caturla, “Marea doamna a muzicii cubaneze” revine la Bucuresti cu ocazia unui nou spectacol Live From Buena Vista: The Havana Lounge. Alaturi de Teresa va concerta si carismaticul Julio Alberto Fernandez. Son, mambo, cha cha, salsa, rumba, timba, guajira, danzon, abakua, bolero, adica toate stilurile specifice din zona Havanei, se vor auzi pe 12 februarie la Sala Palatului.
 
 
15 februarie, 2 trupe mari de metal, un singur concert. Vorbim despre Paradise Lost si Samael care isi dau intalnire cu metalistii clujeni la Casa de Cultura a Studentilor.
 
Pentru prima data in Romania, sambata, 20 februarie, va avea loc un eveniment/experiment de mare anvergura recomandat celor care imbratiseaza cultura  Fetish/Goth/BDSM. Pe scena din Silver Church va concerta Umbra et Imago, trupa germana ce imbina de aproape 20 de ani gothicul cu sonoritatile industrial metal.
 
Ne putem mandri ca am avut ocazia sa-i vedem pe plaiurile noastre pe cativa dintre cei care au scris istorie la Woodstock, festivalul care a scris un capitol consistent din istoria muzicii. Dupa Joan BaezSantanaJoe Cocker, Blood Sweat and Tears, la Bucuresti sosesc cei de la Ten Years After, trupa care electriza publicul in urma cu 40 de ani cu al sau “I’m going home”. Amatorii de blues-rock de calitate sunt asteptati pe 22 februarie la Sala Palatului din Capitala la un concert pe care nu-l vor uita prea curand.
 

Incheiem seria concertelor din luna februarie cu cel al formatiei britanice New Model Army. New Model Army, o trupa cunoscuta pentru muzica sa militanta, plina de mesaje politice si umanitare, concerteaza pentru cea de-a doua oara la Bucuresti. Concertul urmeaza sa aiba loc in clubul Hard Rock Cafe pe 26 februarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea