Muzica

#2010 #august #concerte #electro #rock

Concertele lunii august

Ja Rule, Iron Maiden, Korn, Haggard, Europe sunt doar cateva din ofertele muzicale pe care organizatorii de concerte le-au pregatit pentru luna august.

Prima recomandare vine din zona hip-hop. Daca esti pe 4 august in clubul Le Gaga din parcul bucurestean Herastrau, te sfatuiesc sa ramai pe pozitii. Te asteapta un concert in care vei avea parte de cele mai tari piese lansate de Ja Rule.

In weekendul 6-8 august ia-ti cortul si hai pe Valea Cerbului din Busteni, unde se tine festivalul OST Mountain Fest. Vor fi trei zile de rock metalic cu trupele: Belphegor, Eternal Tears of Sorrow, Shesdead, Negative Core, Kistvaen, Concept Insomnia, Funebre, Hyperborea, Negura Bunget, Inopia, Tiarra, Abigail, Omega Lithium, Einsheilig, Carpatica, Ava Inferi, Ashes You Leave, Bucium, Bucovina, GOD, Grimegod, Gwydion, Northland.

Daca nu esti pasionat de metale, poti merge la mare, unde pret de doua zile (6 si 7 august) se tine the mission dance weekend, un festival dedicat impatimitilor muzicii electronice. Anul acesta, pe plaja de la Hanul Piratilor din Mamaia vor mixa: Tiesto, Snatt & Vix, Fatboy Slim, Khidja, Bogdan, Corruptdream.

Intr-un peisaj desprins din povestile cu domnite si cavaleri are loc festivalul tabara Medievala de la Bistrita. Festivalul, programat sa aiba loc intre 13 si 15 august, va beneficia de un cap de afis care va bucura cu siguranta mii de rockeri: Haggard. Trupa germana de symphonic-metal va concerta in cea de-a doua zi a festivalului. De asemenea, la tabara medievala vor canta Trooper, Van si cimpoierii Bordo Sarkany si Holloenek din Ungaria.

Festivalul Artmania a ajuns in acest an la cea de-a 5-a editie. Timp de trei zile (13, 14 si 15 august) pe scena din Piata Mare din Sibiu vor urca: Swallow the Sun, Kamelot, the sisters of mercy, Sirenia, Dark Tranquillity si Serj Tankian.

Daca pana acum Iron Maiden au concertat doar la Bucuresti, in acest an heavy metalistii britanici ii cheama pe rockeri la Cluj-Napoca. In deschidere va canta trupa Cargo din Timisoara.

Rock va fi si pe litoral, la Vama Veche, in perioada 16-22 august 2010. Editia din acest an a Stufstock-ului se va desfasura pe trei scene: Scena Rock, situata pe plaja din nordul Vamii, scena Fusion World Stage, pe care se va canta aproape orice (incepand cu jazz, blues si terminand cu electro) si scena Newcomers, unde vor canta trupe aflate la inceput de drum. Pana in prezent si-au confirmat prezenta: Trooper, Luna Amara, Trupa Veche, Zdob si Zdub, E.M.I.L., byron, Omul cu Sobolani, Zob, Altar, Kumm si Implant pentru Refuz.

Ultimul eveniment muzical notabil al lunii august are loc la Targu Mures. Festivalul Peninsula va avea loc intre 26-29 august, organizatorii pregatind nu mai putin de 70 de recitaluri. Si in acest an in avem nume mari la Peninsula: Korn, Tricky, Europe, Gorillaz Sound System si The Rasmus. Nu vor lipsi nici concertele artistilor autohtoni: Puya, Phoenix, Suie Paparude, Sarmalele Reci, Vama etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea