Muzica

#felicia filip #anca parghel #voltaj #iris #anda adam #mircea vintila # R.A.C.L.A.

Colaborari inedite in muzica romaneasca

Muzica romanesca a oferit ro /de" title="de">de -a lungul timpului o " title="o">o serie de colaborari inedite, incepand cu deja clasica "Lumea- i a mea" (B. U .G. Mafia & Loredana) si terminand cu recenta "Nu mai E ">e timp" (Holograf & Angela Gheorghiu).



Voltaj & Papa Junior – Asta-i viata

“Asta-i viata” reprezinta o varianta autohtona a celebrului “We Will Rock You”. “Asta-i viata” a fost biletul norocos al celor de la Voltaj. Trupa a renuntat la sonoritatile hard & heavy metal, a apelat la un solist carismatic (Calin Goia, cunoscut datorita participarii la show-ul “Scoala vedetelor”) si la o colaborare cu artist din lumea hip-hop (Papa Junior).


+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-
Anca Parghel feat. Tom Boxer & Fly Project – Brasil

In 2008, regretata artista Anca Parghel, una dintre mai bune voci ale jazz-ului romanesc, reusea sa se reinventeze, patrunzand si zona muzicala mai comerciala, rezultatul fiiind un single-ul “Brasil”, o colaborare cu Tom Boxer si trupa Fly Project.




r " title="r">R .A. C ">C . L .A & Anda Adam – Nu ma uita

In 1999, Anda Adam era practic o necunoscuta care batea la portile afirmarii. Marea ei sansa s -a numit R.A.C.L.A., una dintre primele trupe de hip-hop din Romania. “Nu ma uita” nu este singura colaborare R.A.C.L.A.- Anda Adam. In aceasta formula a mai fost lansat un single, “Fiesta”, care, din pacate, nu s-a ridicat la nivelul lui “Nu ma uita”.




Iris & Felicia Filip – De vei pleca

“De vei pleca” este cea mai buna dovada ca si in Romania se pot lansa duete de talia celui realizat in 1987 de Freddie Mercury si Montserrat Caballe. Iris si soprana Felicia Filip Au ">au colaborat pentru prima oara cu mult inainte de aparitia single-ului “De vei pleca”. Se intampla in toamna lui 1996, cand Iris a cantat alaturi de artista balada “Baby”, in cadrul concertului de lansare a albumului “Luna plina”, eveniment ce s-a desfasurat pe scena Salii Polivalente.




Mircea Vintila & Barac – Drama de cartier

In decembrie 2005, Mircea Vintila lansa albumul “Opere si Operete”, care continea piesele de rezistenta ale folkistului dar si o compozitie noua, “Drama de cartier”, o incursiune surprinzatoare zona hip-hop.

Melodia reconstituie un scenariu desprins din realitatea "de cartier", cu parfum de "ura, lacrimi, durere si mister": personaje colorate, amoruri, tradari, ba chiar si o crima. "Piesa aceasta a fost conceputa ca o piesa de teatru, fiecare are rolul lui, fiecare are partea sa de interpretare", spune la acea vreme Mircea Vintila.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea