Muzica

#rock #pop #videoclipuri romantice #iubire #dragobete #cargo #taxi #marcel pavel #zob #vama veche

Clipuri romantice de Dragobete

Dupa ce am primit si oferit inimioare de Valentine’s Day, este cazul sa ne oprim si la Dragobete, o sarbatoare specific romaneasca mediatizata de prea putin timp, comparativ cu Valentinii americanilor.

Mi-am propus ca de Dragobete sa las occidentalismele deoparte si sa privesc si in ograda noastra. Dintr-o oferta extrem de bogata, am ales pentru voi cateva dintre cele mai romantice clipuri romanesti pe care merita sa le vezi intr-o asemenea zi.

Holograf – "Fara ea"

In acest clip, Holografii s-au intors in timp, s-au dat peste cap si s-au transformat in muzicanti din perioada anilor ‘20. Clipul beneficiaza din plin de inserturi video din filmul Orient Express al maestrului Sergiu Nicolaescu. Decorurile sunt impresionante si ilustreaza din plin parfumul pierdut al perioadei interbelice. Avem de-a face si cu o poveste de dragoste dintre un El (Dan Bittman) si o Ea (Ioana Moldovan), care din pacate se sfarseste.

 

Zob - " Cantec de dragoste "

Daca cineva mi-ar fi spus acum 15 ani ca Zob va canta piese de dragoste , i-as fi ras in nas si nu l-as fi crezut. Ceea ce vedeti mai jos nu are absolut nicio legatura cu punk-rock-ul cu texte bascalioase cu care trupa isi obisnuise fanii. Pentru aceasta melodie Zob-ii si-au scos chitarile din priza si au incercat si altceva. De remarcat felul in care Vlad Gorneanu, solistul trupei, si artista Mara intra in pielea celor 2 indragostiti din clip.

 

Marcel Pavel – "Frumoasa mea"

Avem de-a face cu desfasurare impresionata de forte: multe femei frumoase (blonde, brune, roscate), zeci de petale de trandafiri plutind in aer, un soare care apare timid din mare. Singura veriga slaba din clip este figura lui Marcel Pavel, care pare cumva in contrast cu celelalte frumuseti rapitoare. Chipes sau nu, Pavel a cucerit inima romanilor cu aceasta piesa. Ca un amanunt inedit, in ultimii ani, “Frumoasa mea” a patruns puternic in playlisturile nuntilor mioritice, fiind folosita din in ce in ce mai mult pe post de valsul miresei.

 

Taxi - "Cineva inaintea ta"

Simplitatea clipului este ceea ce inpresioneaza la prima vizionare. Este alb-negru, fara decoruri extravagante si realizat cu resurse financiare putine. Toti membrii trupei, mai putin Dan Teodorescu (vocalul Taxi), traiesc cate o poveste de dragoste, cu suisuri si coborasuri, asa cum se intampla in viata de zi cu zi.

 

Cargo-Daca ploaia s-ar opri

“Daca ploaia s-ar opri” marcheaza inceputul unei noi ere pentru Cargo. Ramasa cu ochii-n soare dupa plecarea in Australia a vocalului Ovidiu Ioncu Kempes, Cargo a incercat marea cu sarea. Adrian Igrisan a preluat locul ramas vacant, iar rezultatul a fost o balada care a readus trupa in atentia publicului. “Daca ploaia s-ar opri” este radiografia unei iubiri pierdute si regasite. Impresionante raman scenele in care cei doi iubiti se imbratiseaza si isi unesc buzele intr-un sarut prelung, fara sa tina cont de ploaia torentiala care ii uda pana la piele. “Si pana la urma ce s-a intamplat cu ploaia? S-a oprit sau ba?” veti spune. Va las sa descoperiti singuri urmarind videoclipul pana la capat.

 

Vama Veche - "Epilog"

“Epilog” este poate una dintre cele mai sensibile melodii lansate vreodata de raposata Vama Veche a lui Tudor Chirila. Ideea unui clip in care cateva cupluri isi exprima dragostea in fata camerei de filmat nu este noua. Originalul pare sa fie videoclipul single-ului “Forever Love”, cu care Gary Barlow de la Take That isi incerca in 1996 norocul pe cont propriu.Spre deosebire de clipul lui Barlow, “Epilog” se axeaza mai mult pe povestile dintre indragostiti si mai putin pe imaginea muzicienilor. Rezultatul? Un videoclip in care zeul Eros si-a tintit bine victimele. Exista si o parte didactica in toata aceasta poveste. La finalul celor 5 minute ale clipului poti declara usurat: “Am invatat toate tipurile de sarut!”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea