Muzica

#limp bizkit # George Clinton #Public Enemy

Cele mai proaste titluri de albume din istoria muzicii

De multe ori, un album se vinde extrem de bine daca are parte de un titlul inspirat si usor de retinut.



Exista insa numeroase exemple de artisti care fie nu s-au gandit la partea comerciala, fie si-au dorit sa socheze.

1. " Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water" - Limp Bizkit

Iata un titlu ciudat din partea unei trupe care si-a dorit si chiar a reusit sa desfiinteze barierele dintre rap si metal. In ciuda titlului care face referie la o ciocolata in forma de stea de mare si la apa cu aroma de hot dog, discul s-a vandut destul de bine (peste 12 milioane de exemplare). Ce-i drept, pe acest material se regasesc cateva dintre hit-urile lansate de Limp Bizkit de-a lungul anilor: "My Generation", "Rollin' (Air Raid Vehicle)", "Take A Look Around ", "My Way".


2. "How To Sell Your Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul?" - Public Enemy

Un vechi proverb latinesc spune ca repetitia este mama invataturii. In cazul Public Enemy, proverbul se transforma in "Repetitia este mama prostiei".


3. "When the Pawn..." - Fiona Apple

Varianta completa a titlului are toate sansele sa intre in Cartea Recordurilor: "When the Pawn Hits the Conflicts He Thinks Like a King What He Knows Throws the Blows When He Goes to the Fight and He'll Win the Whole Thing 'Fore He Enters the Ring There's No Body to Batter When Your Mind Is Your Might So When You Go Solo, You Hold Your Own Hand and Remember That Depth Is the Greatest of Heights and If You Know Where You Stand, Then You'll Know Where to Land and If You Fall It Won't Matter, Cuz You Know That You're Right"


4. "All The Best Cowboys Have Chinese Eyes" - Pete Townshend

Intr-o traducere aproximativa, chitaristul trupei The Who afirma in titlul celui de-al treilea sau album solo ca cei mai buni cowboy-i au ochi de chinez. Trecand peste titlul care frizeaza ridicolul, albumul nu a reusit sa impresioneze nici prin continutul sau muzical, fiind criticat la vremea respectiva pentru ca a abuzat de sintetizatoare.


5. "Hey, Man, Smell My Finger" - George Clinton

Invitatia este directa, insa am preferat sa nu-i dam curs. In schimb, am tras cu ochiul pe lista cu artisti care au colaborat la acest album, toti unul si unul: Ice Cube, Dr. Dre, Public Enemy.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea