Muzica

#voltaj #best of #melodii #best of voltaj

Cele mai bune melodii Voltaj

Voltaj implineste in acest an 30 de ani de la infiintare. Este una dintre trupele cu cele mai interesante evolutii din muzica romaneasca .

Infiintata in anul 1982 de chitaristul Adrian Ilie si Cristi Minculescu , Voltaj a cantat mai bine de 16 ani compozitii de factura hard & heavy. Anul 1998 este hotarator pentru trupa. Postul de solist vocal este preluat de Calin Goia, un membru al Scolii Vedetelor, iar Voltaj isi schimba radical stilul. Restul...e istorie.

Cenusa si diamant

Nu ma pot abtine sa nu includ in aceasta trecere in revista a celor mai bune piese Voltaj, o melodie care, din pacate, nu mai reprezinta actualul Voltaj.

"Cenusa si diamant" este o piesa 100% heavy metal , varianta de mai jos fiind una inedita. Vocea este semnata de Tavi Colen, cel care a devenit celebru alaturi de Alin Oprea, in duo-ul pop-rock Talisman. "Cenusa si diamant" figureaza pe albumul "Pericol de moarte" (1996), primul disc al grupului.



Nori de hartie

"Nori de hartie" este una dintre primele compozitii Voltaj. Varianta pe care ti-o propun este cea originala, pe care se poate auzi vocea lui Cristi Minculescu, actual vocal al celor de la Iris.



Asta-i viata

"Asta-i viata" este momentul in care Voltaj se desparte de trecutul sau rock, trupa orientandu-se spre zona mai comerciala a muzicii. Colaborarea cu Papa Junior s-a dovedit a fi o mutare inspirata, piesa devenind rapid un hit in 1998.



20

"20" reprezinta poate cea mai reprezentativa melodie din repertoriul actual al Voltajului. Mesajul piesei exprima de fapt un lucru pe care lumea si l-a dorit dintotdeauna: tinerete fara batranete. "20" este totodata o melodie care pe care se danseaza la majoritatea nuntilor din Romania.



Ora de germana

"Ora de germana" a fost compusa de Liviu Hoisan, un personaj interesant al underground-ului romanesc. "Ideea acestei piese este pornita din viata mea personala caci am fost casatorit cu o profesoara de germana.", povestea Hoisan intr-un interviu acordat in urma cu cinci ani site-ului muzicisifaze.ro.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea