Muzica

#top melodii # top melodii rolling stones #melodii rolling stones #rolling stones top

Cele mai bune melodii lansate de Rolling Stones

Astazi ne ocupam de una dintre cele mai longevive trupe din istoria muzicii. Vorbim despre Rolling Stones , o formatie care implineste in acest an jumatate de veac de existenta.

Cu peste 20 de albume lansate si vanzari de 200 de milioane de unitati, Rolling Stones continua sa fie si azi o adevarata forta in lumea muzicii.

(I Can't Get No) Satisfaction

Primul hit international semnat Rolling Stones a fost "(I Can't Get No) Satisfaction". Melodia a fost compusa de Mick Jagger si Keith Richards , de partea de productie ocupandu-se managerul grupului, Andrew Loog Oldham.

Start Me Up

"Start Me Up" a fost compusa in perioada 1975-1976 si avea puternice influente din zona reggae. Piesa a aparut abia in 1981, pe albumul "Tatoo You", intr-o varianta din care au fost excluse sonoritatile respective.

Ruby Tuesday

Inregistrata in 1966 si lansat ca single in ianuarie 1967, piesa "Ruby Tuesday" a ajuns number one in SUA si a urcat pana pe locul trei in Marea Britanie.

Let's Spend the Night Together

Din aceeasi perioada dateaza si "Let's Spend the Night Together". Melodia a fost un adevarat magnet pentru numerosi artisti care s-au grabit s-o preia, inclusiv Muddy Watters, Jerry Garcia si Tina Turner . Cel mai cunoscut cover ramane insa cel al lui David Bowie, din 1973.

Miss You

In anul 1978 curentul disco cucerea din ce in ce mai multi adepti. Rolling Stones s-a adaptat vremurilor si au lansat ca single "Miss You", "o piesa disco al naibii de buna", dupa cum remarca Keith Richards intr-un interviu.

Angie

Lansata in 1972, "Angie" spune povestea unui iubiri incheiate. Foarte mult timp au umblat zvonuri cum ca cea numita Angie in cantec este de fapt Angela, sotia lui David Bowie, cu care Mick Jagger ar fi avut o aventura. Solistul a negat insa zvonurile.

Brown Sugar

Mick Jagger a compus "Brown Sugar" cu gandul la Marsha Hunt, iubita sa din acea perioda. Melodia figureaza pe "Sticky Fingers", album care a beneficiat de una dintre cele mai scandaloase coperti din istoria muzicii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea