Muzica

#phil collins #genesis #top Phil Collins

Cele mai bune melodii lansate de Phil Collins

Phil Collins isi sarbatoreste azi ziua de nastere. La cei 61 de ani pe care i-a implinit, muzicianul se poate lauda cu performante la care multi doar viseaza.



A fost tobosar si vocal in Genesis, una dintre cele mai populare trupe din istoria muzicii, si a lansat pe cont propriu hit-uri care sunt fredonate de generatii intregi de fani.

You Can't Hurry Love

"You Can't Hurry Love" este de fapt o preluare dupa o piesa lansata in anii '60 de The Supremes, trupa care a facut-o celebra pe Diana Ross .

Varianta lui Phil Collins a fost bine primita de public si a ajuns pana pe locul intai in clasamentul de single-uri din Marea Britanie.



A Groovy Kind of Love

De-a lungul timpului, Phil Collins a dezvoltat un soi de pasiune pentru preluari, cel mai recent album al sau, fiind unul de coveruri.

Revenind la "A Groovy Kind of Love", piesa a fost lansata in prima instanta in 1955, insa a devenit cunoscuta abia in deceniul urmator in interpretarea grupului The Mindbenders. Versiunea lui Collins a avut parte de o popularitate si mai mare, dominand clasamentele de pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic.



In the Air Tonight

Este primul single solo lansat de Phil Collins. Piesa a fost compusa in 1979, intr-un an dificil pentru Phil Collins. Sa nu uitam ca in cel an artistul a divortat de Andrea Bertorelli, prima lui sotie.



I Wish It Would Rain Down

"I Wish It Would Rain Down" este o piesa care figureaza pe "...But Seriously", albumul lansat de Collins in 1989. Piesa marcheaza o distantare a artistului de stilul dance-pop, abordat cu patru ani in urma pe discul "No Jacket Required". Cu siguranta, vei sesiza felul in care suna chitara pe aceasta piesa. Cel care o manuieste este nimeni altul decat marele Eric Clapton .



Another Day in Paradise

"Another Day in Paradise" este felul in care Phil Collins atrage atentia asupra unei dintre cele mai importante probleme ale omenirii: persoanele fara adapost. Melodia a avut un succes rasunator la inceputul anilor '90. Cu aceasta piesa, muzicianul a castigat un trofeu Grammy in 1991, la categoria "Record of the Year". Si industria muzicala britanica a recompensat aceasta melodie, Collins primind un premiu Brit Award pentru "Best British Single".


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea