Muzica

#coldplay #melodii #top melodii #top melodii coldplay #melodii coldplay

Cele mai bune melodii lansate de Coldplay

Au trecut deja 16 ani de la infiintarea Coldplay si se pare ca Chris Martin si colegii sai nu au de gand sa renunte prea curand la aceasta trupa.

Demni urmasi ai irlandezilor de la U2, cei de la Coldplay au lansat hit dupa hit si merita loc special in playlistul tau.

Don't Panic

"Don't Panic" este una dintre cele sase piese pe care cei de la Coldplay le-au cantat in 1998, la concertul sustinut in clubul Camden Laurel Tree.

Trupa a refuzat cu insistenta ca piesa lor sa fie folosita in diferite spoturi publicitare. In schimb, britanicii si-au dat acceptul pentru utilizarea ei in filme si seriale TV: " Garden State ", " Rescue Me ", "Sugar Rush" etc.

Yellow

Initial, clipul ar fi trebuit sa fie filmat pe o vreme insorita si ii includea pe toti membrii Coldplay. Exact in ziua filmarilor un membru al trupei a avut un deces in familie, si, pentru ca un ghinion nu vine niciodata singur, vremea a fost ploioasa.

Clocks

"Clock" este una dintre cele mai cunoscute compozitii semnate Coldplay. Este cel de-al treilea extras pe single de pe “A Rush of Blood to the Head”. Melodia a prins atat de tare in 2003, incat a ajuns sa fie folosita in seriale TV (“ER”, “The Sopranos”), filme (“Confidence”, “The Wild”) si reclame.

Speed of Sound

Chris Martin spune ca sursa de inspiratie a piesei "Speed of Sound" a fost muzica lui Kate Bush. De altfel, bataia de toba din "Speed of Sound" a fost imprumutata din "Running Up That Hill", una dintre cele mai importante piese din cariera cantaretei.

The Scientist

Este cel de-al doilea single care a a promovat albumul "A Rush of Blood to the Head", pe care cei de la Colplay l-au lansat in vara lui 2002.

Chris Martin a compus "The Scientist" dupa ce a ascultat "All Things Must Mass", o piesa din repertoriul lui George Harrison , fostul membru al trupei The Beatles.

Clipul lui "The Scientist" a avut parte de o primire foarte buna si a fost premiat cu trei trofee la gala MTV Music Video Awards.

Viva la Vida

"Viva la Vida" este un titlu imprumutat din spaniola si face referire la un tablou al artistei mexicane Frida Kahlo. Melodia a fost unul dintre hiturile anului 2008 si a ajuns pe locul intai atat in SUA, cat si in Marea Britanie.


Paradise


Incheiem cu o piesa pe care al carei refren il retii imediat. "Paradise" face parte de pe recent lansatul album " Mylo Xyloto "(2011).



Autor: Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea