Muzica

#wham #nume trupe #Mr. Mister #Chumbawamba

Cele mai bizare nume de formatii

Creativitatea, anumite circumstante ori intamplari deosebite stau la baza alegerii unora dintre cele mai bizare nume de formatii. De la semne de punctuatie la onomatopee, iata cateva dintre cele mai ciudate nume alese de grupurile muzicale!



1 Dananananaykroyd


Dananananaykroyd este o formatie britanica de muzica indie, infiintata in anul 2006 in Glasgow, Scotia. Asa cum fanii filmului " Ghostbusters " si-au putut da seama, numele bizar al trupei este un joc de cuvinte ce a pornit de la acela al actorului canadian Dan Aykroyd . Trupa are sase membri: Duncan Robertson, David Roy, Laura Hyde, Calum Gunn, John Baillie Jr si Paul Carlin .


2 !!! (chk chk chk)


!!! este o formatie dance-punk americana din Sacramento care a aparut in anul 1996. Dupa cate se pare, numele interesant al trupei a fost inspirat de subtitrarile filmului "The Gods Must Be Crazy". De asemenea, pronuntia propusa de trupa pentru redarea numelui sau este "chk, chk, chk". In 2005, tobosarul trupei, Mikel Gius, a fost lovit de o masina in timp ce se plimba cu bicicleta si a murit.


3 WHAM!


Trupa Wham!, care l-a facut cunoscut pe George Michael, a aparut in anul 1981 si este detinatoarea unuia dintre cele mai ciudate nume din industria muzicala. Chiar si asa, formatia s-a bucurat de succes in anii '80 - unul dintre hiturile sale fiind "Wake Me Up Before You Go-Go" - si l-a inscris pe George Michael - ulterior, in calitate de artist solo - in istoria muzicii internationale.


4 Chumbawamba


Chumbawamba, autoarea unei piese devenite clasice, "Tubthumping (I get knocked down"), este o trupa britanica din Leeds, infiintata in anul 1982. Numele bizar al formatiei nu inseamna nimic, conform informatiilor oferite de site-ul oficial al acesteia. Mai exact, numele Chumbawamba a fost ales doar pentru ca nu semana cu nimic altceva.


5 Mr. Mister


Trupa Mr. Mister ("Dl. Domn") a fost o trupa americana a anilor '80. Numele ciudat al trupei a aparut datorita unei glume care circula printre membrii formatiei. Aceasta i-a determinat pe fiecare dintre ei sa se numeasca reciproc "Dl. X" sau "Dl. Y".


Sursa foto: sweetslyrics.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea