Muzica

#paul mccartney #muzicieni #avere #bono #muzicieni bogati #Andrew Lloyd Webber #Bing Crosby #Sean John Combs

Cei mai bogati muzicieni ai tuturor timpurilor

Stiai ca cel mai bogat muzician al tuturor timpurilor si-a facut averea din teatrul musical si piesele montate pe Broadway? Publicatia Pop Dust a intocmit recent topul celor mai bogati 20 de muzicieni ai tuturor timpurilor, iar pe primul loc, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, este faimosul Andrew Lloyd Webber. Afla mai jos care sunt urmatorii muzicieni care au facut averi din muzica si nu numai.


1. Andrew Lloyd Webber - 1,2 miliarde de dolari

Singurul miliardar din clasament a cunoscut succesul pe Broadway in teatrul muzical, cu piese precum "Jesus Christ Superstar", "Cats" sau "The Phantom of the Opera". Webber a fost inspirat in 1977 atunci cand a fondat compania "Really Useful Group", care ii aduce si astazi o parte consistenta din venituri.


2. Paul McCartney - 800 de milioane de dolari

Cartea Recordurilor l-a declarat pe Sir Paul McCartney cel mai de succes compozitor si cantaret al tuturor timpurilor. Fostul membru al formatiei The Beatles a reusit sa adune o avere estimata la 800 milioane de dolari de catre Pop Dust. Numai recentul turneu "Up and Coming" i-a ingrosat veniturile cu 87 milioane de dolari.


3. Bono - 600 de milioane de dolari

Paul Hewson, alias Bono, este cunoscut atat pentru activitatea sa in domeniul dipolomatiei, investitiilor in industria hoteliera, de imbracaminte, cat si pentru formatia U2 al carei lider este. De altfel, turneul "360 Tour" a adunat aproape 800 de milioane de dolari intre 2009 si 2011, devenind cel mai mare turneu al tuturor timpurilor.


4. Bing Crosby - 550 de milioane de dolari

Inainte sa sparga toate topurile muzicale cu succesul mondial "White Christmas" (1941), Bing Crosby figura ca fiind unul din cei mai bogat 10 americani in anii '30. In urmatoarea decada a devenit unul din cele mai celebre staruri de cinema de la Hollywood. Compania sa "Bing Crosby Enterprises" s-a dezvoltat rapid, iar celebrul artist a adunat o avere de 550 de milioane de dolari.


5. Sean John Combs - 550 de milioane de dolari

Sean John Combs, cunoscut drept "Puff Daddy", "Diddy" sau "P. Diddy" a facut avere din muzica si nu numai. El a reusit sa adune 550 de milioane de dolari, datorita liniei vestimentare "Sean John", care ii asigura un profit anual de 100 de milioane de dolari. El detine de asemenea si compania Bad Boy Entertaiment.



Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea