Muzica

#muzica #google music timeline # ce asculti # ce muzica sa asculti

Ce muzica asculti? Iata cele mai populare stiluri!

Google a pus cap la cap playlisturile utilizatorilor sai si a reusit sa alcatuiasca un barometru al popularitatii genurilor muzicale, dar si al artistilor preferati de publicul din toata lumea. 

Infograficul este realizat utilizand date agregate din Google Play Music. Mai precis, arata ce albume/trupe vechi sau noi se regasesc in playlist-urile si colectiile muzicale ale utilizatorilor de Google Play, iar aceste informatii sunt grupate pe diferite genuri si sub-genuri muzicale. In fiecare dintre categorii sunt evidentiati artistii si albumele cu cea mai mare popularitate.

De exemplu, in categoria Rock putem vedea evolutia rockului progresiv, asa cum este ea reflectata de preferintele ascultatorilor de astazi: de la Frank Zappa, Pink Floyd, Genesis si King Crimson, pana la Dream Theater, Porcupine Tree si, mai recent, Muse, Coheed and Cambria si Mars Volta.

Mai vedem ca se asculta jazzul anilor `50-`60, muzica alternativa din ultimii 20 de ani, in timp ce pop-ul si-a pastrat de-a lungul anilor un numar considerabil de reprezentanti care atrag un public constant. 

Mai multe despre artistii reprezentantivi ai fiecarui gen puteti gasi testand infograficul Google aici //research.google.com/bigpicture/music/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea