Muzica

#dance #pop #alte-genuri #rock #piesa #versuri #cantareti #muzica #hip hop

Cantareti care si-au prezis moartea in versuri

Moartea este un subiect care infricoseaza si intriga in acelasi timp pe fiecare dintre noi. Numerologi, clarvazatori, vrajitori si nu numai au fost fascinati de acest aspect al vietii si au incercat sa prezica momentul exact in care un om trece in lumea misterioasa de dincolo.

Pe langa acesti oameni, cu har sau fara, figuri importante din lumea showbiz-ului s-au lasat, la randul lor, hipnotizati de aceasta dorinta de a cunoaste viitorul, si in special momentul final, punctul terminus, clipa in care totul se sfarseste. Pentru a elucida misterul, multi au apelat la oamenii prezentati mai sus, persoane licentiate, specialisti in acest domeniu. Altii insa au fost ei inzestrati cu acest har si si-au dat singuri cu parerea.

Vrei sa stii care sunt artistii din lumea muzicii care si-au prezis in cantecele lor momentul si modul in care vor pasi in lumea celor drepti? Afla, citind mai jos lista cu muzicienii care si-au scris moartea in propriile versuri.

John Denver – "Leaving on a Jet Plane"

„Cause I`m leaving on a jet plane. Don`t know when I`ll be back again!” (Pentru ca plec cu avionul. Nu stiu cand ma voi mai intoarce!)

Probabil una dintre cele mai terifiante clarviziuni surprinse in versurile unei piese. Nu se stie sigur daca Denver era constient de importanta lor, atunci cand a compus aceste randuri, cert este insa ca avea dreptate. Si asta pentru ca, pe 12 octombrie 1997, celebrul artist folk a murit intr-un accident aviatic. Acesta se afla la bordul unui avion experimental manevrat chiar de el, cand si-a gasit sfarstiul in Monterey Bay, California.

Richie Rich feat. Tupac – "Niggas Done Changed"

"I been shot and murdered, can tell you how it happened word for word / But best believe niggas gon' get what they deserve." (Am fost impuscat si am murit, pot sa-ti spun clar cum s-a intamplat / Dar cei mai multi cred ca negrii primesc ce merita)

Desi este doar un featuring, Tupac este de fapt starul in aceasta piesa, gratie acestui vers ce a pus pe jar pe toti pasionatii teoriei conspiratiei. Compunand aceste randuri pentru prietenul sau, de fapt Tupac si-a asternut pe foaie propria moarte.

Nu cu mult timp dupa, artistul a fost omorat exact asa cum a exprimat-o chiar el prin muzica. Tupac a fost impuscat cu 13 gloante in plina strada de o banda dintr-un clan rival. Dupa 6 zile, acesta a murit la spital in urma unei hemoragii interne la doar 25 ani. Moartea sa a zdruncinat intreaga comunitatea rap.

Jimi Hendrix - "The Ballad of Jimi"

"Many things he would try, For he knew soon he'd die. Now Jimi's gone, he's not alone. His memory still lives on. Five years, this he said. He's not gone, he's just dead." (Multe lucruri le-ar fi incercat, avand in vedere ca stia ca va muri in curand. Acum, Jimi a plecat, nu mai este singur. Amintirea lui este inca vie. 5 ani, asta a spus. Nu este plecat, este doar mort)

Inapoi in 1965, cand nimeni nu stia nici macar cine este de fapt Jimi Hendrix, artistul s-a hotarat ca este timpul sa faca bani rapid si sa aranjeze cu o casa de discuri pentru un single despre un nefericit pe nume Jimi care avea sa moara in 5 ani.

„The Ballad of Jimi” incepe cu Jimi care ii spune ascultatorului ca acest cantec este dedicat unui prieten de suflet de-al sau, chitarist, pe nume Jimi. Iar, replica „that is my story” este ultimul cui virtual pe care artistul l-a batut in propriul cosciug, avand in vedere ca fix dupa 5 ani a murit. „The Ballad of Jimi” este probabil una dintre cele mai controversate piese de pana acum.

Jimi Hendrix a murit in septembrie 1970, la varsta de 27 ani. Potrivit declaratiilor date de medicii specialisti, artistul ar fi sfarsit inecat in propria voma, in urma unui abuz de medicamente.

John Lennon - "Borrowed Time"

"Living on borrowed time, without a thought for tomorrow" (traind in niste timpuri imprumutate, fara niciun gand pentru maine)

Stim cu totii ca John Lennon a fost bun in tot ce a facut, dar nimeni nu a observat talentul sau de clarvazator, decat la 4 ani de la moartea sa, cand a fost lansata postum, piesa „Borrowed Time”.

La momentul acela, John Lennon s-a inspirat in scrierea acestei piese dintr-o experienta personala in care a vazut moartea cu ochii. Artistul ar fi plecat cu iaht-ul personal intr-o croaziera alaturi de sotia lui Yoko si din cauza unei furtunii groaznice cei doi erau cat p-aci sa fie inghititi de ape.

Lennon nu si-a gasit insa finalul atunci, ci la 6 luni de la inregistrarea acestei piese. Fostul membru Beatles a fost impuscat de catre un fan al formatiei in fata casei sale din New York in decembrie 1980.

Hank Williams - "I'll Never Get Out of this World Alive"

"No matter how I struggle and strive. I'll never get out of this world alive." (Oricat m-as chinui si m-as lupta. Nu am sa ies niciodata viu din lumea asta)

Ok, probabil la prima vedere acest vers nu socheaza prin nimic avand in vedere logica celor spuse. Evident ca nici unul dintre noi nu vom scapa vii din aceasta lume, decat daca suntem astronauti sau cine stie, un soi de MacLeod Nemuritorul.

Ceea ce este bizar aici este faptul ca aceasta piesa, lansata in 1952, a fost singurul single pe care Hank Williams l-a mai scos in viata lui. Si, dupa multa lupta si chin, Hank deabia a reusit sa termine anul cu bine, ca in prima zi din 1953 sa fie declarat mort in camera de urgenta a spitalului Oak Hill Hospital.




jeff buckley - "Dream Brother"

"The dark angel he is shuffling in. Don't be like the one who left behind his name. Asleep in the sand with the ocean washing over." (Ingerul cel intunecat se zvarcoleste in el. Nu fi ca acela care-si lasa in urma numele. Adormit pe nisip, oceanul il acopera).

Desi, initial, in aceasta piesa este vorba despre un prieten de-a lui Jeff, care este hotarat sa-si paraseasca iubita si copilul, lasand astfel in urma tristete si desertaciune, un vers, in mod special, atrage atentia. Trebuie sa recunosti ca fraza „Asleep in the sand with the ocean washing over”, este cel putin ciudata, daca stai sa te gandesti ca Jeff Buckley a murit inecat.

Michael Jackson – "Morphine"

” Demerol , demerol…Oh, God, he’s taking Demerol” (Demerol, demerol...Oh, Doamne, ia Demerol)

Ultimul din aceasta categorie selecta de muzicieni clarvazatori este chiar Regele muzicii pop, decedat in urma cu doua luni din cauza unei supradoze de anestezic.

Desi Jackson si-a speriat prima sotie, pe Lisa Marie Presley , spunandu-i ca va sfarsi exact ca Elvis, nimeni nu se astepta ca artistul sa-si puna moartea in propriile versuri. In melodia mai putin cunoscuta „Morphine” de pe albumul Blood on the Dance Floor: HIstory in the Mix (1997), Michael Jackson vorbeste despre abuzul de sedative, mai precis despre dependenta de morfina si...Demerol (un anestezic devenit celebru odata cu moartea megastarului).

„Morphine” este o melodie agresiva cu influente rock intrerupta de un refren care in contextul actual, dupa moartea lui Jackson, iti da fiori pe sira spinarii: "Trust in me/Just in me/Put all your trust in me/You're doin' morphine...Go on babe/Relax/This won't hurt you/Before I put it in/Close your eyes and count to ten/Don't cry/I won't convert you/There's no need to dismay/Close your eyes and drift away". Ceea ce este interesant este ca piesa este cantata din punctul de vedere al drogului care isi seduce victima.

La un moment dat, Michael canta cu o voce slaba chiar despre unul dintre anestezicele care i-a cauzat moartea: ”Demerol, demerol…Oh, God, he’s taking Demerol”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea