Muzica

#Blue Noise Eurovision 2015 #Blue Noise #calificari Eurovision #Eurovision 2015 #eurovision

Blue Noise are mari sanse sa se califice in finala Eurovision 2015

Blue Noise s-au calificat pentru finala Eurovision Romania de la TVR cu melodia “Love Won‘t Run Away”. Desi formatia are doar o luna de cand a fost fondata, cei sase membri au mari sanse sa ajunga in finala.

Din formatie fac parte Bogdan Tudor, zis si Planorul (fost membru al trupei “The 50‘s”, alaturi de care canta Stefan Banica), Diana Moraru, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore si Denis Bolborea. Isi spun generic „laboratorul de voci” sau Blue Noise.

In trupa Blue Noise, Diana Moraru este soprana, Elena Morosanu - mezzo, Ana-Cristina Leonte - alto, Mihail Grigore - tenor, Bogdan Tudor - bas, percutii, Denis Bolborea - beatbox, looping and live fx.

Sunt laureati la concursuri instrumentale, vocale, de jazz si au multe colaborari cu artisti cunoscuti din piata romaneasca, dar si cu artisti straini. Ana–Cristina este cunoscuta din trupa Javra si cvintetul de jazz care ii poarta numele; Elena Morosanu s-a facut remarcata cu proiectele personale sub numele Helen si este songwriter Hahaha Production. La fel este si cazul colegei noi, Diana Moraru, tot de la Hahaha Production. Mihail Grigore este violoncelist masterand la Academia de Muzica din Bucuresti. Denis Bolborea e cunoscut in primul rand drept coregraf din zona contemporana. Tanar si foarte activ, cu reale aptitudini muzicale, a participat la emisiuni tv muzicale. Fost component al Corului Madrigal, Bogdan Tudor a fost si membru al trupei The 50's, alaturi de stefan Banica. Elena, Ana-Cristina, Mihail si Bogdan reprezinta majoritatea membrilor formatiei a capella, Jazzappella, care nu mai exista in formula consacrata.

„Ceea ce vrem sa stie publicul este urmatorul lucru: suntem o trupa a capella, cantam numai cu vocile, fara niciun acompaniament orchestral, fara niciun instrument. Speram sa fie interesant pentru public proiectul nostru. Noi il consideram un exercitiu, dar cum ar fi sa ajungem chiar si la Eurovisionul mare si sa interpretam a capella melodia noastra acolo...”, au declarat Blue Noise.

“Love Won‘t Run Away” este o poveste de dragoste spusa doar de vocile celor din trupa Blue Noise, fara niciun instrument muzical.

Este prima lor participare la un concurs, sub numele Blue Noise. „Intr-un timp foarte scurt am „proiectat" piesa, am inregistrat-o (cu ajutorul unui bun prieten muzician si compozitor, Eduard Carcota, caruia ii multumim pentru tot sprijinul profesionist acordat). Credem ca impreuna putem realiza lucruri importante! si incercam sa nu abdicam de la crezul nostru atat de greu regasit”, a declarat Bogdan Tudor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea