Muzica

#michael jackson #thriller #Billie Jean #Beat It

Biografie Michael Jackson

Michael Jackson, supranumit si Regele muzicii pop, a fost un cantaret american de succes, care a revolutionat industria muzicala in cei 25 de ani de activitate.



Michale Joseph Jackson s-a nascut la data de 29 august 1958, in orasul Gary din statul Indiana. A debutat in anul 1964 alaturi de fratii sai mai mari, in formatia The Jackson 5, in calitate de vocalist. Sapte ani mai tarziu, in anul 1971, Michael Jackson s-a lansat si ca artist solo.

1

Intre anii 1972 si 1975, Michael a lansat patru albume de studio cu casa de discuri Motown, printre care se numara "Got to Be There" si "Ben". Urmatorul album al lui Michael Jackson a aparut in anul 1979 si a fost produs de artist in colaborare cu celebrul Quincy Jones . Albumul "Off the Wall" a dat 4 piese care au devenit adevarate hituri in SUA si in lume. Printre acestea se numara "Don't Stop 'til You Get Enough" si "Rock with You". Albumul s-a vandut in peste 20 de milioane de copii.

In anul 1982, Michael Jackson a lansat cel mai bine vandut album din toate timpurile: "Thriller". Acesta i-a adus artistului american premii importante, printre care se numara sapte premii Grammy. "Thriller" a dat hituri ca "Billie Jean", "Beat It", "Wanna Be Startin' Something" sau "Thriller". Pana in momentul de fata, se estimeaza ca albumul s-a vandut in mai bine de 110 milioane de copii la nivel mondial.

2

Primul artist de culoare care s-a bucurat de succes la MTV, Michael Jackson a impus o serie de tehnici de dans complicate, printre care se numara si celebrul "moonwalk". Muzica sa, dar si coregrafiile sale, au inspirat numerosi artisti din cele mai diverse genuri muzicale : pop, R&B, hip hop si chiar rock.

Regele muzicii pop a intrat de doua ori in Rock and Roll Hall of Fame . Printre realizarile sale se numara 13 recorduri inregistrate in Guinness Book of Records, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A si vanzari de peste 800 de milioane de discuri.

3

Viata personala a lui Michael Jackson a stranit o multime de controverse de-a lungul timpului. Artistul a fost insurat de doua ori si este tatal a trei copii, a devenit din ce in ce mai alb de-a lungul timpului si a fost acuzat de pedofilie, insa a fost gasit nevinovat de fiecare data.

Michael Jackson a decedat la 25 iunie 2009, in urma unui stop cardiac. Artistul a fost inmormantat in cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, iar ceremonia a fost urmarita de mai bine de 2,5 miliarde de oameni din lumea intreaga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea