Muzica

#taraful haiducilor #Balkanik # muzica balcanica #Mahala Rai Banda

Balkanik, primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania

Gradina Uranus din Bucuresti gazduieste, pe 23 si 24 septembrie 2011, primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania - Balkanik .

La eveniment vor canta formatii de gen renumite in Balcani: Mahala Rai Banda (Romania), Taraful Haiducilor (Romania), Ternipe (Ungaria), Baba Zula (Turcia) si Salijevic Orkestra (Serbia).

Baba Zula din Turcia tin reprezentatii artistice cu dansatoare din buric. Amestecul dintre intrumentele orientale clasice ca darbuka, saz electric si linguri, cu abordari electronice si moderne, au facut ca muzica interpretata de cei de la Baba Zula sa fie definita ca "sunetul spatiului din Istanbul".

Mahala Rai Banda, trupa din faimosul sat de lautari Zece Prajini, care a facut furori in lume datorita vivacitatii ritmului si mixului de stiluri, va fi deasemenea prezenta la Balkanik.

Tot din Romania vor urca pe scena si Taraf de Haidouks. Trupa de renume international este detinatoarea unui istoric impresionant avand fani celebri precum Yehudi Menuhin si Johnny Depp (alaturi de care au aparut in filmul " The Man Who Cried ").

Prima editie a festivalului Balkanik vine si cu surprize inedite. Vizitatorii se vor putea delecta cu berbecut turcesc, tocanita sarbeasca, gulas unguresc si alte specialitati culinare.

Sursa foto: metropotam.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea