Muzica

#electro #pop #rock #jazz #muzica clasica #concerte #luna octombrie #2008 #romania #paul van dyk #jose carreras #chick corea #yves larock

Avalansa de concerte in luna octombrie


Rock, jazz, electro, muzica clasica sunt sonoritatile pe care ti le-au pregatit organizatorii de concerte pentru luna octombrie.

Prima recomandare din calendarul de evenimente muzicale este legata de concertul pe care il va sustine Yves Larock pe 3 octombrie.

Larock va mixa in Bucuresti, in Turabo Society Club. Daca esti amator de sonoritati electronice, vei avea ocazia sa-l vezi in carne si oase pe DJ-ul care a innebunit lumea cu deja celebra piesa “ Rise up ”.

Regal de muzica clasica la Sala Palatului

O zi mai tarziu te asteapta un spectacol de exceptie. Jose Carreras, unul dintre marii tenori ai lumii, soseste la Bucuresti pentru un concert caritabil. Concertul va fi gazduit la Sala Palatului din Bucuresti.

Jose CarrerasAlaturi de Jose Carreras vor urca pe scena soprana romanca Alexandra Coman, baritonul de origine spaniola Angel Odena si maestrul dirijor David Gimenez. Evenimentul va beneficia si de participarea extraordinara a Orchestrei Filarmonicii George Enescu.

Banii care se vor strange in urma vanzarii biletelor urmeaza sa fie folositi in sprijinul copiiilor aflati in zonele afectate de inundatii din nordul Moldovei.

Pe 10 octombrie la Arenele Romane vor rasuna din nou beat-urile electro. Invitat de marca este Paul van Dyk, unul dintre cei mai valorosi DJ-i din lume. Timp de 2 ani consecutiv ( 2005 si 2006), Paul van Dyk a fost votat de prestigioasa revista DJ Magazine drept cel cel mai bun DJ din lume.

Unplugged made in Romania

O alternativa pentru concertul lui Paul van Dyk este cel al trupei Byron. Pentru concertul de la Palatul Copiilor, cei de la Byron isi scot chitarile din priza si lasa locul unei cantari 100% acustice.

ByronConcertul de pe 10 octombrie este prilejuit de lansarea DVD-ului “Acoustic Drama”, primul DVD unplugged lansat in Romania. Invitatii speciali ai acestui eveniment sunt Alexandru Andries si Paula Seling.

Pe 15 octombrie pe scena Salii Palatului din Capitala vor urca 13 muzicieni, intr-un super show live marca thievery corporation. Cu o muzica electronica abstracta, instrumentala, al carei sound poate fi incadrat undeva intre trip-hop si acid jazz, Thievery Corporation promite un concert cu totul special.

Un virtuoz al chitarei la Bucuresti

17 octombrie este ziua il poti vedea in actiune pe Paul Gilbert , chitaristul american care a activat in trupe precum Mr. Big si Racer X. Evenimentul este gazduit de Becker Brau Live Music Club din Bucuresti. Muzica lui Paul Gilbert este un fusion in care se regasesc stiluri variate, de la pop, rock, metal, blues, jazz, funk, pana la influente din muzica clasica.

Paul GilbertArtistul are un stil unic si o executie impecabila, fiind considerat de catre Guitar World Magazine si Guitar One Magazine drept unul dintre cei mai rapizi si tehnici chitaristi din lume. In deschiderea concertului de la Bucuresti va evolua trupa Asha, alaturi de invitatul special Christian Becker.

Sfarsitul lunii octombrie sta sub semnul jazz-ului. In perioada 23 octombrie-5 noiembrie, Bucharest Masters of Jazz Festival aduce pe scena Salii Palatului cativa dintre cei mai mari muzicieni de jazz ai lumii. Printre numele prezente pe afisul acestui eveniment se regasesc Chick Corea, John McLaughlin si Al Jarreau.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea