Muzica

#aniversari muzicale #zi de nastere cantareti #aniversari cantareti #zile de nastere

Aniversarile muzicale ale saptamanii 27 august - 2 septembrie

Lista aniversarilor muzicale din saptamana 27 august - 2 septembrie ii cuprinde, printre altii, pe Jack Black, Paul Oakenfold si Gloria Estefan. Mai detalii despre artistii isi sarbatoresc ziua de nastere in aceasta perioada gasesti in cele ce urmeaza.

27 august

- 1941 - S-a nascut Cesaria Evora, cea supranumita "diva desculta" si "regina muzicii morna". A incetat din viata la data de 17 decembrie 2011.
- 1972 - S-a nascut Felix da Housecat, DJ si producator american.

28 august

- 1949 - S-a nascut Hugh Cornwell, fost solist si chitarist al trupei The Strangles (numarul 2 in Marea Britanie cu single-ul "Golden Brown" - 1982).
- 1965 - S-a nascut Shania Twain, pe numele sau adevarat Eileen Regina Edwards, una dintre cele mai de succes cantarete canadiene din toate timpurile. Discurile sale s-au vandut in peste 34 de milioane de exemplare.
- 1969 - S-a nascut Jack Black, actor, comedian si muzician. Activeaza alaturi de Kyle Gass in trupa Tenacious D.
- 1986 - S-a nascut Florence Welch, solista trupei Florence and the Machine (numarul 1 in Marea Britanie cu albumul "Lungs").

29 august

- 1958 - S-a nascut Michael Jackson, artistul supranumit de critici si de fani "The King of Pop". Michael Jackson este cel care a lansat piese de succes precum "Billie Jean", "Thriller", "Black or White" sau "Smooth Criminal". A murit la data de 25 iunie 2009, inaintea turneului de 50 de concerte pe care trebuia sa-l sustina la O2 Arena din Londra.

30 august

- 1963 - S-a nascut producatorul si DJ-ul Paul Oakenfould. A sustinut turnee alaturi de U2 si a realizat remixuri pentru Madonna, New Order, Simply Red si Stone Roses.
- 1986 - S-a nascut George Ryan Ross III, chitaristul si solistul grupului Panic at the Disco.

31 august

- 1945 -S-a nascut cantaretul si compozitorul Van Morrison.
- 1945 - S-a nascut Bob Welch, fost membru al grupului Fleetwood Mac. S-a sinucis la data de 7 iunie 2012, in locuinta sa din Nashville, SUA.
- 1948 - S-a nascut chitaristul german Rudolf Schenker, fondatorul faimoasei trupe rock Scorpions ("Wind of Change", "Send Me An Angel", "Rock You Like a Hurricane", "Blackout").

1 septembrie

- 1947 - S-a nascut Barry Gibb, cantaret, compozitor si producator, cunoscut pentru activitatea sa alaturi de grupul Bee Gees.
- 1957 - S-a nascut cantareata Gloria Estefan.

2 septembrie

- 1957 - S-a nascut Steve Porcaro, claparul trupei Toto.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea