Muzica

#aniversari cantareti #aniversari muzicale #zi de nastere cantareti

Aniversarile muzicale ale saptamanii 15-22 aprilie 2012

Saptamana 15-22 aprilie este una plina de aniversari muzicale. Ne grabim sa le uram "La multi ani" unor artisti de seama precum Gabrielle, Robert Smith sau Redman.

16 aprilie

- 1970 - S-a nascut cantareata Gabrielle (nr. 1 in Marea Britanie cu single-ul "Dreams" - 1993).

17 aprilie

- 1974 - S-a nascut Victoria Adams, fosta membra a trupei Spice Girls (numarul 1 in SUA si Marea Britanie in 1997, cu hit-ul "Wannabe"). In In iunie 1999, Victoria s-a casatorit cu faimosul fotbalist britanic David Beckham.

- 1970 - S-a nascut rapperul american Redman, pe numele sau adevarat Reginald Noble Born. In 2001, Redman a ajuns pe locul 1 in SUA cu albumul "Malpractice", iar in 2002 a fost number one in Marea Britanie cu "Dirrrty", single lansat alaturi de Christina Aguilera.

- 1967 - S-a nascut Matt Chamberlain, unul dintre cei apreciati tobosari de studio. Chamberlain a "batut" pentru Robbie Williams, Kanye West, Dido, David Bowie, Elton John si Peter Gabriel.

18 aprilie

- 1935 - S-a nascut producatorul Paul A. Rothchild, responsabil pentru hit-uri The Doors ("Break on Through (To the Other Side)", "Light My Fire", "People Are Strange"), Janis Joplin ('Me and Bobby McGee) etc.

- 1942, Born on this day, Mike Vickers, chitarist al trupei Manfred Mann, (numarul 1 in SUA si Marea Britanie cu single-ul "Do Wah Diddy Diddy").

19 aprilie

- 1928 - S-a nascut Alexis Korner, unul dintre numele mari ale scenei rhythm & blues din SUA si Marea Britanie. S-a stins din viata la data de 1 ianuarie 1984.

20 aprilie

- 1951 - S-a nascut cantaretul de soul Luther Vandross. A reusit sa se impuna cu hit-uri ca "The Best Things In Life Are Free" (cu Janet Jackson) sau "Never Too Much". A mai colaborat si cu David Bowie si Mariah Carey. A murit la varsta de 54 de ani, pe 1 iulie 2005, in urma unui stop cardiac.

- 1972 - S-a nascut Carmen Electra, manechin, actrita si fosta dansatoare in trupa Pussycat Dolls.

21 aprilie

- 1959 - S-a nascut Robert Smith, chitarist si vocalist al grupului The Cure. Alaturi de The Cure, Smith a lansat melodii de succes precum "Friday I'm In Love", "Love Songs", "Just Like Heaven", "Lullaby".

22 aprilie

- 1950 - S-a nascut chitaristul si vocalistul Peter Frampton, fost component al trupelor Humble Pie si The Herd. Piese de rezistenta: "Show Me The Way", "Baby I Love Your Way", "Natural Born Bugie".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea