Muzica

#albume # albume proaste # artisti celebri

Albume proaste lansate de artisti faimosi

Un album nou lansat de un artist consacrat nu reprezinta neaparat garantia unui produs de calitate. Iata cateva exemple de discuri care desi poarta semnatura unor nume mari, nu au reusit sa sa cucereasca publicul.

Queen - Hot Space (1982)

Putem spune despre Queen absolut orice, insa nu o putem acuza ca fost o trupa care s-a limitat la un anumit gen muzical . Intotdeauna, britanicilor le-a sa experimenteze noi sonoritati. Cine ar fi crezut ca trupa care in anii '70 lansa capodopere rock precum "Bohemian Rhapsody", "Now I'm Here", "We Will Rock You" sau "Tie Your Mother Down" va ajunge sa cante disco?

Cochetand cu sonoritatile disco inca de pe albumul "The Game" (cu fenomenalul hit "Another Bites The Dust"), Queen a fortat barierele in 1982 cu "Hot Space". Este un disc pe care predomina sintetizatoarele, iar instrumentele electrice trec pe plan secund. Fanii Queen au taxat aspru acest album, acest lucru reflectandu-se si in vanzari. Singurul piesa valoroasa de pe "Hot Space" ramane "Under Pressure", duetul cu David Bowie .

U2 - Pop (1997)

Si irlandezilor de la U2 le-a placut sa experimenteze. Mare provocare a carierei lor s-a numit "Pop", albumul cu care surprindeau (in mod neplacut) in urma cu 15 ani. "Pop" este total diferit ce ceea ce a realizase U2 pana la acea vreme. Trupa se apropie periculos de mult de muzica electronica si imprumuta tehnici noi: samplere, sequencere, drum machine etc.

Michael Jackson - Invincible (2001

"Invincible", ultimul disc de studio lansat inainte de moartea lui Jackson, a avut parte de o primire mai putin buna. Din pacate, vanzarile nu s-au ridicat la nivelul unor discuri deja clasice ca "Thriller" sau "Dangerous". O posibila explicatie pentru acest esec este slaba implicare a casei de discuri Epic Records in promovarea albumului.

Metallica & Lou Reed – Lulu (2011)

"Lulu" este un alt album slab lansat de doua nume cunoscute. Pe de-o parte Metallica, o trupa care facuse o figura frumoasa in 2008 revenind la sonoritatile rock din tinerete, iar pe de alta parte Lou Reed, fostul solist al legendarilor Velvet Undergroud si interpretul unor piese apreciate ca "Perfect Day" sau "Walk On The Wild Side".

"Lulu" este din pacate un experiment nefericit, un album pe care nici macar cei mai infocati fani Metallica nu au avut rabdare sa-l asculte pana la capat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea