Muzica

#muzica #cantaret #james blunt #muzica james blunt

9 lucruri pe care nu le stiai despre James Blunt

James Blunt, cel care a cucerit o lume intreaga cu emotionantul "You're Beautiful", implineste la data de 22 februarie 2013 frumoasa varsta de 39 de ani, un bun prilej de a trece in revista cateva dintre lucrurile mai putin cunoscute despre artist.


1. Numele de buletin al lui James Blunt este James Hilier Blount. In copilarie, cantaretul a primit porecla Blunty.

2. James Blunt povesteste ca desi este considerat un star pop, exista momente in care si-ar dori sa fie catalogat vedeta rock.

3. James Blunt este indragostit de muzica anilor '70, cantaretul mentionand in multe dintre interviurile acordate muzicieni ca David Bowie, Elton John sau Paul Simon.

4. Blunt a compus melodia "Goodbye My Lover" cu gandul la o fosta iubita cu care si-ar fi dorit sa se casatoreasca. In ciuda zvonurilor conform carora aceasta ar fi murit, persoana respectiva traieste si in ziua de azi.

5. Blunt a fost timp de patru ani si jumatate soldat in armata britanica. De asemenea, el a fost detasat in Kosovo, intr-o misiune de mentinere a pacii.

6. Experientele pe care le-a trait artistul in Kosovo se regasesc in "No Bravery", cantec inclus pe "Back to Bedland", albumul sau de debut.

7. James Blunt a compus piesa "1973", inspirat de atmosfera clubului Pacha din populara insula mediteraneeana Ibiza. In cantec, Blunt mentioneaza de cateva ori numele Simona, o fata care chiar a existat in realitate si pe care cantaretul a cunoscut-o in clubul respectiv.

8. Singurul concert pe care James Blunt l-a sustinut in Romania (21 februarie 2009) trebuia sa desfasoare in incinta Romaero Baneasa din Capitala. Datorita cererii mari de bilete din partea fanilor, organizatorii evenimentului au decis sa-l mute in incapatoarea Sala Polivalenta.

9. James Blunt a fost atat de dependent de licitatiile online, incat la un moment dat si-a vandut sora vitrega pe eBay. "Intr-o zi cand m-am intors acasa, sora mea plangea pentru ca nu avea cu ce sa ajunga la o inmormantare in Irlanda. Avioanele nu circulau pentru ca angajatii erau in greva, sezonul bac-ului se terminase, iar trenurile nu circulau in acea zona", a declarat cantaretul.

El a povestit ca a postat urmatorul anunt pe eBay: "Domnisoara suparata caut cavaler in armura stralucitoare. Sunt disperata sa ajung la o inmormantare in sudul Irlandei, asa ca va rog sa ma ajutati." Ulterior, castigatorul licitatiei s-a casatorit cu sora lui Blunt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea