Muzica

# album de debut #bob dylan #album bob dylan

9 lucruri pe care nu le stiai despre albumul de debut al lui Bob Dylan

Era in urma cu fix cincizeci si unu de ani, cand Bob Dylan iesea in fata americanilor cu albumul sau de debut care purta chiar numele interpretului - "Bob Dylan". Chiar daca nu i-a impresionat la inceput cu compozitiile sale, restul albumelor lui Dylan au fost pur si simplu devorate de fani. Site-ul nme.com iti dezvaluie 9 lucruri pe care nu le stiai despre albumul de debut al lui Bob Dylan.


1. Producatorul albumului, John H. Hammond, a fost cel care l-a convins pe Dylan sa semneze cu casa de discuri Columbia Records in 1961 dupa ce l-a auzit cantand la muzicuta pe cel de-al treilea album al artistului folk Carolyn Hester.

2. Tot John H. Hammond a fost cel care l-a adus la Columbia Records si pe cel ce este considerat succesorul natural al lui Bob Dylan, celebrul Bruce Springsteen, care a semnat cu casa de discuri in 1972.

3. Poza de pe coperta albumului a fost oglindita astfel incat chitara artistului sa nu acopere sigla casei de discuri Columbia.

4. Albumul se crede ca a costat 402 de dolari pentru a fi inregistrat.

5. Pana sa termine albumul Bob Dylan s-a apucat sa asculte "Anthology Of American Folk Music", o colectie impresionanta de cantece inregistrate intre 1926 si 1932, dar uitate in anii de dupa.

6. Melodia "Fixin To Die" este de fapt un cover dupa o melodie a bluesmanului Booker T. Washington "Bukka" White, insa Dylan s-a incurcat cu privire la ea si la versuri. Cand a fost intrebat in 1962, in cadrul unui show radio, exact cat din melodie este partea lui, el a replicat: "Nu stiu. Nu-mi amintesc".

7. Dupa ce albumul s-a vandut in numai 5.000 de exemplare in primul an, ajungand numarul 13 in Marea Britanie, Dylan a fost poreclit "Nebunia lui Hammond" de catre cativa directori ai casei de discuri Columbia, ce nu-i dadeau nicio sansa.

8. Piesa de deschidere "You're No Good" a fost tiparita incorect pe prima coperta a discului de vinil, fiind intitulata "She's No Good".

9. "Pretty Peggy-O" este o adaptare dupa piesa folk scotiana "The Bonnie Lass o' Fyvie", care a fost preluata in diferite forme de Joan Baez sau Simon & Garfunkel.

Sursa foto: nme.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea