Muzica

#muzica #muzician #phil collins

8 lucruri pe care nu le stiai despre Phil Collins

Stiai ca Phil Collins este stangaci sau ca a avut ocazia sa joace alaturi de Robin Williams in filmul "Hook"? Te invitam in cele ce urmeaza sa descoperi si alte curiozitati legate de legendarul compozitor, solist si tobosar britanic, care implineste azi varsta de 62 de ani.


1. Phil Collins a fost casatorit de trei ori, in urma acestor casnicii rezultand patru copii (trei baieti si o fata). De asemenea, in timpul casatoriei cu prima sotie, Andrea Bertorelli, a adoptat-o pe fiica acesteia, Joelly.

2. Phil Collins a debutat in lumea artistica nu ca muzician, ci ca actor. Primul rol important a fost cel al lui Artful Dodger din musicalul londonez "Oliver!", bazat pe celebrul roman "Oliver Twist" scris de Charles Dickens.

3. Collins nu a reusit sa cucereasca topurile britanice alaturi de trupa sa, Genesis. In schimb, a ajuns pe primul loc cu piesele sale solo "You Can't Hurry Love", "Easy Lover" si "A Groovy Kind of Love".

4. Initial, "In the Air Tonight" (primul hit solo al lui Phil Collins) ar fi trebuit sa apara pe albumul "Duke" (1980) al celor de la Genesis. Tony Banks si Michael Rutherford, colegii de trupa, nu au fost incantati de aceasta idee, iar piesa a fost inclusa in cele din urma pe "Face Value", albumul lui Collins.

5. Phil Collins a aparut intr-unul din episoadele serialului politist "Miami Vice", in rolul unui traficant de droguri.

6. Artistul britanic a primit de-a lungul carierei trei nominalizari la Oscar. El a reusit sa cucereasca ravnita statueta la gala din 2000, cand a fost recompensat cu premiul categoriei "Best Music, Original Song" pentru cantecul "You'll Be in My Heart" de pe coloana sonora animatiei "Tarzan".

7. Phil Collins a luat in calcul varianta sinuciderii, dupa cel de-al treilea divort, insa a renuntat la idee gandidu-se la suferinta provocata copiilor.

8. Phil Collins este unul dintre cei mai bogati oameni din industria muzicala britanica. Potrivit unui clasament publicat in 2011 de Sunday Times, averea lui Collins depaseste 130 de milioane de euro.

Sursa foto: fanart.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea