Muzica

#cristi minculescu iris #cristi minculescu #muzica cristi minculescu

7 lucruri pe care nu le stiai despre Cristi Minculescu

Cristi Minculescu este de mai bine de trei decenii una dintre cele mai apreciate voci ale rockului romanesc. La cei 54 de ani, pe care ii implineste azi, Minculescu se poate lauda ca a facut parte din Iris, una dintre cele mai longevive trupe autohtone, dar si cu alte lucruri pe care va invitam sa le descoperiti in cele ce urmeaza.

1. Cristi Minculescu este un mare fan al grupului Whitesnake. De altfel, camasile albe cu care s-a afisat in fata spectatorilor in concertele sustinute in ultimii ani te duc cu gandul la tinuta lui David Coverdale, legendarul solist al trupei britanice.

2. Alaturi de Iris, Cristi Minculescu a avut ocazia sa cante in deschiderea a doua din cele trei concerte pe care Whitesnake le-a avut in Romania: 1997 (Sala Palatului), respectiv 2008 (Romexpo).

3. Desi este nascut si crescut in Bucuresti, Cristi Minculescu nu este suporterul niciunei echipe de fotbal de aici. De ani buni este un admirator infocat al formatiei Universitatea Craiova. Artistul a demonstrat inca o data dragostea pentru echipa sa, purtand un tricou al Craiovei in timpul ultimului concert sustinut alaturi de Iris. Evenimentul a avut loc pe 2 septembrie 2012, la Cluj-Napoca.

4. 9 ianuarie are o dubla semnificatie pentru Cristi Minculescu. Pe langa faptul ca este ziua sa de nastere, 9 ianuarie este ziua in care a dat proba pentru face parte din trupa Iris. Totul se intampla in anul 1980.

5. Cristi Minculescu a facut parte timp de cateva luni din trupa Totusi, care activa in Cenaclul Flacara al controversatului Adrian Paunescu. El a fost coleg de formatie cu Andrei Paunescu, fiul poetului.

6. In 1992, Minculescu si colegii din Iris au castigat premiul doi la sectiunea Rock a unui important festival muzical de la Cannes. Cu acest prilej, asistam la o premiera absoluta. MTV difuzeaza un amplu reportaj despre Iris. Este pentru prima oara cand un artist/trupa din Romania apare la faimosul post de televiziune.

7. La primul sau concert cu Iris (5 februarie 1980), Cristi Minculescu nu a fost recunoscut de portarul de la intrare. Dupa indelungi negocieri, acesta l-a lasat sa intre in sala, paznicul fiind mituit cu o sticla de vodca.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea