Muzica

#john lennon #guns n' roses #scorpions #bobby mcferrin #Mike & The Mechanics #The Bangles

6 melodii celebre care contin fluieraturi

Fluieram admirativ, fluieram a paguba, fluieram dupa un taxi sau fluieram melodii care ne-au ramas in si se incapataneaza sa ramana acolo.



Fluieraturi intalnim la tot pasul si in cantece. Am scotocit in zeci, poate sute de cantece si le-am ales pe cele mai reprezentative.

Scorpions - Wind of Change (1990)

Probabil ca daca nu ar fi avut acea conotatie politica (caderea comunismului si sfarsitul Razboiului Rece) "Wind of Change" ar fi fost un single care ar fi trecut aproape neobservat. "Wind of Change" este cel mai bine vandut single lansat de un artist german. La nivel mondial, piesa s-a vandut in peste 14 milioane de copii.



John Lennon - Jealous Guy (1971)

Nu este cea mai cunoscuta piesa a lui John Lennon si nici cea mai de succes. "Jealous Guy" a fost lansata ca single in 1985, la cinci ani de la moartea artistului, reusind sa ocupe un modest loc 80 in topul american Billboard Hot 100 .



Guns N' Roses - Patience (1989)

Fluieratul de la inceputul lui "Patience" este "executat" chiar de Axl Rose. Melodia, un single extras de pe albumul " G N'R Lies" (1988), a ajuns pana pe locul 4 in si poate fi auzita si pe coloana sonora a filmului " ", pelicula in care Robert de Niro joaca poate cel mai infricosator rol din cariera sa.



Mike & The Mechanics - Over My Shoulder (1988)

Fluieraturi avem si in melodia celor de la Mike & The Mechanics, trupa care ne-a vizitat tara in vara acestui an, cu ocazia festivalului Rock The City . Mike & The Mechanics este un supergrup format la initiativa lui Mike Rutherford, faimosul chitarist al trupei Genesis.



Bobby McFerrin - Don't Worry, Be Happy (1988)

"Don't Worry, Be Happy" este primul cantec interpretat acapella ajuns pe locul intai in topul Billboard. Amuzant este faptul ca, desi este cel mai mare al lui McFerrin, artistul nu l-a mai cantat in concertele sale de ani buni.



- Walk Like An Egyptian (1986)

Un clasic al anilor '80, single-ul trupei de fete The Bangles a stat timp de patru saptamani pe cea mai inalta pozitie a topului Billboard Hot 100.





Foto: .ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea