Muzica

#bruce springsteen #janet jackson #depeche mode #radiohead #bob dylan #marea britanie

5 staruri care nu au reusit sa ajunga nr. 1 in Marea Britanie

Marea Britanie este una dintre pietele muzicale in care este destul de greu sa ajungi pe prima pozitie. Nu de putine ori artisti cu zeci de ani de experienta in spate au reusesc sa se impuna in alte tari, fara insa a cuceri pretentioasa piata britanica.

Iata cateva cateva exemple elocvente.

 

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen a vandut peste 120 de milioane de discuri in intreaga sa cariera, a fost rasfatat cu 20 de Grammy-uri, a lansat hit-uri ca "Born in the USA", "Born to Run" sau "Dancing in the Dark". Din pacate, americanul nu a reusit sa-i convinga pe britanici. A fost la un pas de a ajunge numarul 1 cu "Streets of Philadelphia", dar ascensiunea piesei a fost blocata de "Doop", un single ciudat al trupei omonime.


Janet Jackson

De-a lungul timpului, Janet Jackson a lansat nu mai putin de 17 hituri de Top 10. Acest lucru nu a ajutat-o prea mult in Marea Britanie. Nici macar "Scream" (1995), celebrul duet cu Michael Jackson, fratele sau, nu a reusit sa cucereasca topurile britanice, cea mai buna pozitie fiind locul 3.


Depeche Mode

Sa nu credeti insa ca britanicii sunt mai blanzi cu trupele lor. Depeche Mode este o formatie care reuseste sa umple stadioanele si in 2012 si cu siguranta o va face si pe 15 mai 2012 la Bucuresti.

Statistica arata ca pana acum Dave Gahan si colegii sai nu au avut sorti de izbanda in tara lor natala. Singurele single-uri care s-au apropiat de fruntea topului britanic au fost "People Are People", "Barrel Of A Gun" si "Precious" (locul 4).


Radiohead

Radiohead este poate una dintre cele mai bune trupe britanice din ultimele doua decenii. Si totusi grupul nu a ajuns niciodata numarul 1 in Regatul Unit.


Bob Dylan

Bob Dylan este mai mult decat un muzician blues-folk-rock faimos. Este de fapt un capitol important din istoria muzicii. Din pacate, nu a reusit sa cucereasca vreodata Marea Britanie. Cea mai buna performanta inregistrata in aceasta tara a fost locul 4 pentru single-ul "Like a Rolling Stone".

Sursa foto: newsone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea