Muzica

#michael jackson #james #frank sinatra #eminem #pink #snoop dogg #david bowie #Quincy Jones

5 producatori faimosi din spatele unor artisti celebri

U2, Michael Jackson, Beastie Boys , Adele sunt doar cativa dintre artistii care au reusit sa ajunga in primul esalon al industriei muzicale. Pe langa talent, au avut parte de producatori care au facut adevarate minuni. Iti prezentam cinci dintre ei.



Brian Eno

Inainte de toate Brian Eno este muzician. A fost claparul trupei Roxy Music si a reusit sa se impune in lumea muzicii ca un pionier al sonoritatilor ambientale. Brian Eno a fost solicitat ca producator inca din anii '70, in perioada in care avea o activitate muzicala sustinuta.

De numele lui Brian Eno se leaga albume din repertoriul Ultravox , Talking Heads, James, David Bowie. O buna parte din albumele ce figureaza in catalogul U2 sunt produse de Eno: "The Unforgettable Fire", "The Joshua Tree", "Achtung Baby" etc.



William Orbit

Palmaresul lui William Orbit cuprinde colaborari cu Blur, All Saints, Sugababes, Pink. Cea mai mare realizare a lui Oribit ramane insa "Ray of Light", album cu care Madonna se reinventa in a doua jumatate a anilor '90.

Dr. Dre

Dr. Dre este cel care descoperit si produs artisti de prima mana din aria hip-hop. Snoop Dogg si Eminem sunt doar doi dintre ei.



Quincy Jones

Cariera lui Quincy Jones se intinde pe mai bine de cinci decenii. Quincy Jones a primit peste 75 de nominalizari Grammy, reusind sa castige 27 de trofee. Jones poate fi considera un om bun la toate: este trompetist, compozitor, dirijor si producator.

Fara un producator de talia lui Quincy Jones, Michael Jackson nu ar fi avut parte de un succes atat de mare. Nu trebuie sa uita ca Jones a produs "Thriller", cel mai bine vandut album din istoria muzicii. In plus, a fost producatorul albumelor "Hey Now Hey ( The Other Side of the Sky)" (Aretha Franklin), "Donna Summer" (Donna Summer), "L.A. Is My Lady" (Frank Sinatra).



Rick Rubin

Ca producator, Rick Rubin si-a pus amprenta pe albume de referinta din istoria rock, hip-hop si country. Iata cateva dintre ele: "Licensed to Ill" (Beastie Boys), "Reign in Blood" (Slayer), "American Recordings" (Johnny Cash), "21" (Adele), "Raising Hell" (Run-D.M.C.)
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea