Muzica

#colinde #cantece craciun #melodii craciun

5 alternative inedite la piesele de Craciun pe care le auzi la radio

Suntem in luna decembrie, iar posturile de radio s-au conformat si au inceput sa difuzeze in nestire colinde si alte cantece potrivite cu acesta perioada a anului.

Din nefericire, nici in 2011 nu scapam de "Deschide usa, crestine", "Impodobeste, mama, bradul", "Last Christmas" si "Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!".

Iti propunem in cele ce urmeaza cantece de Craciun pe care nu le vei asculta prea curand la radio plus variante cu personalitate ale unor colinde clasice.
 

Ada Milea - Colind 1


Ada Milea este una dintre cele mai interesante aparitii pe scena muzica romaneasca. Inca de la primul album ("Aberatii sonore") a atras atentie cu piesele scurte si acide. In preajma sarbatorilor de iarna, cea pe care multi spun ca este varianta feminina a lui Alexandru Andries include in repertoriul concertelor sale un alt gen de colinde, asa-numitele "colinde horror".


 

Niste Baieti - Florile dalbe


Niste Baieti este singura trupa din Romania care se lauda ca interpreteaza "muzica de petrecere cu distors si final glorios". Repertoriul sau este format exclusiv din coveruri, majoritatea realizata in maniera punk-rock, trupa optand pentru piese clasice din muzica usoara romaneasca. Pe cel de-al doilea album al trupei, "Fara muzichie, viata e pustiu", formatia a inclus si o varianta electrica a popularului colind "Florile dalbe".


 

Twisted Sister - Deck the Halls


Twisted Sister, trupa care in anii '80 imnuri rock ca "I Wanna Rock" sau "We're Not Gonna Take It", continua sa concerteze si in prezent. In 2007, a lansat chiar si un album dedicat Craciunului, "A Twisted Christmas", care contine variante hard rock ale unor melodii clasice de sezon.


 

Alice Cooper - Santa Clause is Coming to Town


Alice Cooper a socat dintotdeauna incepand cu piesele sale ciudate si terminand pasiunea sa pentru serpi, ghilotine si alte elemente care, de altfel, se regasesc si in show-urile sale. La fel de socant este si coverul "Santa Clause is Coming to Town", care suna total diferit fata de ceea ce stim cu totii.



 

Lemmy Kilmister - Run, Run Rudolph


Piesa face parte de "We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year", o compilatie aparuta in 2008. Albumul este rezultatul unei colaborarii fructuoase dintre artisti care activeaza sau activat in trupe mari ca Black Sabbath, Judas Priest, Rainbow etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea