Muzica

#whitney houston #I Will Always Love You #One Moment In Time #hituri Whitney Huston

4 melodii memorabile lansate de Whitney Houston

Moartea lui Whitney Houston este prima lovitura grea pe care iubitorii muzicii bune o primesc in 2012. Lumea muzicala va fi mult mai saraca fara cea pe care Cartea Recordurilor o desemna in 1988 drept cea mai de succes artista solo din toate timpurile.



Iti propunem o rememorare a celor mai mari hituri lansate de Whitney in cei peste 25 de ani de cariera.


Saving All My Love For You (1985)


"Saving All My Love For You" este practic piesa care propulsat-o pe Whitney Houston in prima liga a muzicii pop. Melodia este un cover dupa o compozitie lansata in 1978 de duo-ul Marilyn McCoo & Billy Davis Jr.

Piesa a fost inclusa pe "Whitney", primul album al lui Houston. "Whitney" este considerat unul dintre cele mai costisitoare albume de debut din istoria muzicii. Materialul a fost inregistrat in doi ani, iar productia lui i-a costat pe cei de la Arista Records nu mai putin de 400.000 de dolari.



I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)(1987)


Melodia a fost compusa de George Merrill si Shannon Rubicam, cei doi membri ai trupei new-wave Boy Meets Girl si totodata cei care sunt responsabili si de un alt hit lansat de Whitney Houston, "How Will I Know".

Initial, "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)" era mai degraba o piesa cu tenta country. Producatorul Narada Michael Walden a sesizat potentialul comercial al acestei melodii si a transformat-o in ceea ce s-a dovedit a fi o melodie de dans cu mare priza la public.



(1988)


Piesa " One Moment in Time " a fost inregistrata de Whitney Houston cu ocazia Jocurilor Olimpice de vara de la Seul (1988). Melodia s-a bucurat un succes mai mare decat "Hand in Hand" (Koreana), imnul oficial al competitiei.

Melodia a fost cantata live in ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice si a beneficiat si de un videoclip sugestiv, cu momente impresionante din timpul olimpiadelor precedente.



(1992)


" I Will Always Love You " s-a dovedit a fi una dintre cele mai inspirate mutari din cariera lui Whitney Houston. Melodia a devenit rapid hit in intreaga lume si a reusit sa ramana pe cea mai inalta pozitie in Billboard Hot 100 timp de 14 saptamani, un record la vremea respectiva.

Preluarea dupa piesa cantaretei country Dolly Parton a fost practic motorul care a tras in fata filmul " The Bodyguard ", o productie mediocra care a marcat debutul actoricesc al lui Whitney Houston.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea