Muzica

#hip hop #hip-hop romanesc #curiozitati hip-hop

10 lucruri inedite despre hip-hop-ul romanesc

Stii cu ce trupa faimoasa a colaborat Connect-R la inceputul anilor 2000? Sau ca Rimaru de la R.A.C.L.A. a cantat alaturi de un manelist?

Mai multe lucruri inedite despre hip-hop-ul autohton te asteapta in cele ce urmeaza.

1. Cheloo de la Parazitii are o pasiune pentru rock. Intr-un interviu acordat in 2011, artistul a anuntat ca viitorul sau album solo va fi hardcore. In trecut, trupa Parazitii a avut tangente cu rock-ul fiind invitata sa cante alaturi de Vita de Vie pe albumul "Fenomental". De asemenea, cele doua formatii au impartit aceeasi scena, la inceputul anilor 2000, cu ocazia turneului national "Anti Playback Tour".

2. Rimaru, unul dintre membrii fondatori ai grupului R.A.C.L.A, a colaborat in urma cu cativa ani cu un manelist, nimeni altul decat Nicolae Guta. Doua dintre piesele realizate in aceasta formula sunt "Asta seara vreau sa beau" si "Am pistol si celular".

3. Connect-R si-a inceput cariera in trupa hip-hop Gigantii. Mai tarziu, a fost cooptat de Rimaru in R.A.C.L.A., in aceasta formula lansandu-se albumul "DEXteritate".

4. Freaka Da Disk, actualmente membru al trupei Parazitii, a colaborat de-a lungul timpului cu numerosi nume din diferite genuri muzicale. A facut parte din trupa Morometzii, insa a avut colaborari si cu Nicola, Loredana Groza si Hi-Q.

5. Papa Junior, cel care in anii '90 lansa alaturi de Voltaj hit-ul "Asta-i viata", are un nume de buletin cat se poate de interesant: Eusebiu Cristinel Tocanel.

6. Prima piesa de hip-hop din Romania se numeste "Banii" si a fost lansata in anul 1993 de efemerul grup Vorbire Directa, format din MC Robby si DJ Cristi.

7. In videoclipul "Jos cenzura" (Parazitii), pe langa Andrei Gheorghe, Sisu si Adrian Despot mai apare si Lary Flint, celebrul fondator al revistei pentru adulti Hustler.

8. Inainte de a se apuca de hip-hop, Bitza, pe numele sau adevarat Mihai Bita, a facut parte din trupa etno-dance Ro-Mania.

9. Turntable Science este singura trupa din Romania formata exclusiv din DJ. In Turntable Science activeaza DJ FaiboX, DJ Dox, DJ Paul si DJ Undoo.

10. Guess Who a cantat in Anonim, o trupa hip-hop care a lansat 2005 "Extrema Zilei", o piesa realizata in colaborare cu cei de la Parazitii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea