Muzica

#b`estfest #coke live peninsula #rock city open air #liberty parade #stufstock #2009 #festivaluri #alte-genuri #electro #dance #pop #rock

10 festivaluri la care trebuie sa mergi in aceasta vara (I)

Mersul la festivaluri cu sau fara gasca a devenit in ultima perioada unul dintre cele mai practicate “sporturi”. Spre deosebire de concertele cu 1-2 capete de afis, un festival are numeroase avantaje.

In primul rand, vezi cu bani putin trupe/artisti artisti pentru care daca ai plati separat ai da cu siguranta faliment. Astfel, cu un simplu abonament (care, dupa caz poate contine sau nu facilitati precum: locuri de campare, parcare etc) devii partasul unui maraton muzical. 

Pe langa muzica, organizatorii festivalurilor ofera si alte distractii: concursuri, petreceri si multe alte modalitati prin care spectatorii pot interactiona. In plus, atmosfera unui festival care se intinde pe mai multe zile cu greu se poate compara cu cea a unui singur concert care dureaza doar cateva ore. La un asemenea festival iti poti face o sumedenie de prieteni si poti descoperi lucruri noi.

In cele ce urmeaza va propunem 10 festivaluri pe care merita sa le bifati in agenda voastra in aceasta vara.

B’Estfest

B'Estfest
B’Estfest a debutat in 2007, sub denumirea de B’Estival. In 2008 asistam la o rebrand-uire, festivalul transformandu-se in B’Estfest. In doar 2 editii organizatorii au reusit sa aduca o serie de nume mari din industria muzicala internationala: Wu Tang Clan, Manu ChaoAlanis Morissette, Alice Cooper, PinkFaithlessReamonn.

Editia din acest an, a 3-a la numar, este programata sa se desfasoare in perioada 1-5 iulie, in acelasi complex Romexpo, ca si in anii trecuti.

Iata cateva dintre numele care vor fi prezente pe afisul B’Estfest 2009Santana, ManowarThe Killers, White LiesPatriceMobyAyoMotorhead, OrbitalFranz FerdinandOceana, The Charlatans.

Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //www.bestfest.ro/editia2009/

Liberty Parade
 
Liberty Parade 2009
Liberty Parade este unul dintre cele mai mari evenimente de muzica electronica din Romania, atmosfera aducand aminte de concertele mamut de pe stadioane in care mixeaza superstaruri precum DJ Tiesto sau Paul Van Dyk.
 
Prima editie Liberty Parade a avut loc in 2001. Ideea organizarii acestui eveniment muzical a fost aceea de a creea o copie romaneasca a celebrului Love Parade german.
 
Ca in fiecare an din 2001 incoace, Liberty Parade inseamna camioane incarcate de decibelii produsi de cei mai buni DJ-i romani ai momentului, inseamna peste 60.000 de perechi de maini “taiate” de lasere multicolore si peste 12 ore de muzica. Editia din 2009, va avea loc pe 18 iulie, pe plaja dintre Venus si Saturn. Primii artisti confirmati sunt Ferry Corsten si Planet Funk

Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //www.libertyparade.com/

coke live peninsula

Coke Live Peninsula
Peninsula este in prezent unul dintre cele mai mari festivaluri open-air din Romania. A avut un debut modest in 2003, pe o singura scena perindandu-se o mana de trupe romanesti si maghiare. Ambitia organizatorilor de a creste popularitatea acestui eveniment si de a-l face o prezenta constanta in peisajul muzical autohton a facut ca in 6 ani Peninsula sa creasca cat alte festivaluri in 30. De-a lungul timpului la Targu Mures au cantat: GoldieApocalyptica, ATBThe Rasmus, MorcheebaToy Dolls etc.

Pentru editia din 2009 festivalul se schimba un pic la fata, Peninsula transformandu-se in Coke Live Peninsula. Festivalul va reuni 18 formatii si DJ-i internationali, 18 formatii romanesti, 6 DJ-i autohtoni, 8 formatii si 8 DJ-i din Ungaria. Festivalul isi deschide portile pe 23 iulie, urmand sa se incheie pe data de 26 iulie. Printre cei mai asteptati artisti se numara DJ Tiesto (pe 24 iulie), Nine Inch Nails (pe 25 iulie) si The Prodigy (pe 26 iulie).

Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //www.cokelivepeninsula.ro/ro/

rock city open air

Rock City Open Air
Rock City Open Air  se afla la prima sa editie si este cel mai mare festival de rock organizat vreodata pe meleagurile noastre.
 
Rockerii romani vor avea parte de un maraton de metale grele si foarte grele pret de 4 zile (20-23 august 2009 ). Locatia festivalului este pe malul bratului Borcea (afluent al Dunarii), avand acces la plaja, padure, pescuit. Festivalul se afla la 12 Km departare de Autostrada Soarelui cat si de gara Fetesti (important punct feroviar).
 
Pentru aceasta prima editie organizatorii aduc nume mari din zona rockului metalic atat din afara (Lake of Tears, Amon Amarth, Candlemass, Overkill, Immortal, Mayhem, Solitude Aeturnus), cat si de pe la noi (Thunderstorm, Trooper, Rising Shadow, Taine, God,Tectonic, Gothic, Avatar, L.O.S.T.).
 
Oferta festivalului va include pe langa concerte si evenimente conexe, camping, concursuri, terase si baruri, piata de vanzare merchandise a trupelor participante, etc.
 
Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //www.rockcity.ro/

Stufstock 2009

Festivalul Stufstock s-a nascut in 2003, ca o miscare de protest la incercarea autoritatilor de a schimba destinatia turistica a Vamii Vechi. Festivalul a crescut in fiecare an, reusind in cele 6 editii de pana acum sa promoveze muzica alternativa, dand practic un impuls industriei muzicale din Romania. Primele 4 editii au avut loc pe plaja din Vama Veche, ulterior festivalul mutandu-se in Marina Park din aceeasi localitate.

Stufstock este locul unde spectatorii au avut ocazia sa vada si auda pana acum nume precum: Cradle of FilthToy Dolls, Jean Luc PontyApocalyptica, Deus, Dandy Warhols. In ceea ce priveste prezenta autohntona la festival, practic in acesti 6 ani de existenta s-au perindat cele mai valoroase trupe din zona rock-ului romanesc: IrisVita de ViePhoenixTimpuri NoiCelelalte Cuvinte, Luna Amara.

 
In ciuda esecului inregistrat la editia din 2008 (cu o prezenta modesta a publicului platitor)  si a dificultatilor intampinate in ceea ce priveste strangerea de fonduri, organizatorii nu se lasa batuti si promit sa reinvie spiritul liber, original al cantarilor de pe malul marii. Astfel, anul acesta intre 7-8 august va avea loc cea de-a 7-a editie a Stufstockului, festivalul avand ca invitati numai trupe romanesti.
 
Concertele se vor desfasura pe durata a doua seri, pe cele doua scene care de data aceasta vor fi mutate inapoi pe plaja din Vama Veche. Cele doua scene se vor numi: Romanian Best of Stufstock si Romanian Newcomers
 
Cei ce vor urca pe scena principala au fost deja anuntati: PhoenixIrisTimpuri NoiCelelalte Cuvinte, Vita de Vie, Zdob si Zdub, OCS, Kumm, ByronZOB, EMIL, Grimus, Luna Amara, The Amsterdams, Niste Baieti si Dekadens. Pe scena Romanian Newcomers vor canta 10 trupe ce vor fi selectate de catre organizatori in urma unor concursuri ce se vor desfasura in Bucuresti in lunile iunie si iulie.
 
Pentru mai multe detalii intra pe site-ul oficial al festivalului: //stufstock.com/
 
Citeste continuarea articolului AICI

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea