Muzica

#muzica # curiozitati muzica # lucruri inedite cantareti

10 curiozitati din lumea muzicii

Stiai ca David Bowie are tatuat pe corp o soparla? Sau ca Alice Cooper este un impatimit jucator de golf? Iata zece lucruri mai putin cunoscute despre o serie de vedete din lumea muzicii.

1. Faimosul producator si rapper Dr. Dre, pe numele sau adevarat Andre Young, a facut parte in copilarie din echipa de inot a scolii.

2. Pete Townshend, chitaristul grupului The Who, obisnuia sa-si distruga chitarile in timpul concertelor. In cei peste 45 de ani de cariera, Townshend a zdrobit peste 90 de chitari, dintre care 23 Fender Stratocaster, 12 Gibson Les Paul si 21 Gibson SGs.

3. De mai bine de 10 ani, cantaretul canadian Bryan Adams cocheteza cu fotografia. De altfel, artistul si-a inaugurat recent prima expozitie la Moscova. Printre fotografii se regasesc portrete emotionante ale unor vedete precum Amy Winehouse, Victoria Beckham, Ben Kingsley, Danny Trejo, Judy Dench sau Pink.

4. Prince a cantat la nu mai putin de 23 de instrumente pe albumul sau de debut, "For You" (1978).

5. Paul McCartney a apelat de-a lungul timpului la numeroase pseudonime: Paul Ramone, Bernard Webb, A Smith, Apollo C Vermouth, Country Hams, Percy 'Thrills' Thrillington, The Fireman etc.

6. "Ring of Fire", una dintre piesele de rezistenta ale lui Johnny Cash, a fost la un pas de a fi folosita intr-o campanie inedita. O firma de publicitate i-a cerut permisiunea sa foloseasca melodia pentru promovarea unei creme pentru hemoroizi. Dupa cum era de asteptat, Cash a refuzat.

7. 15 mai 1997 a fost declarata oficial Ziua ZZ Top in Texas, locul de bastina al trupei ZZ Top. Decizia a fost parafata de George W. Bush, guvernatorul de atunci al Texasului, cel care care avea sa devina presedintele SUA trei ani mai tarziu.

8. In copilarie, Antony Kiedis, solistul trupei Red Hot Chili Peppers, a avut de o bona la care nimeni nu s-ar fi asteptat: nimeni alta decat cantareata Cher.

9. The Chemical Brothers se numeau initial The Dust Brothers. Tom Rowlands si Ed Simons au schimbat insa numele trupei, dupa ce au fost amenintati cu un proces de catre o formatie americana care se numea la fel.

10. Muzicuta care a fost folosita la inregistrarea faimosului hit Beatles "Love Me Do" a fost furata de John Lennon dintr-un magazin olandez.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea