Muzica

#alte-genuri #colinde #cantece #craciun

10 cantece memorabile de Craciun

Auzi clinchet de clopotei? Simti zapada cum iti scartaie sub picioare (chiar daca pana acum nu cazut nici macar un fulg)? Iti este dor de mirosul de brad? Este semn ca se apropie Craciunul. 

Este cazul sa te pregatesti cum se cuvine pentru venirea Mosului. Pana cand Mos Craciun va cobora pe horn si-ti va umple ghetele cu daruri multe, noi iti oferim un cadou muzical de sezon.
 
Iata zece cantece memorabile fara de care Craciunul nu ar fi Craciun. 
 
1. Gene Autry - “Frosty The Snowman”

Numele Gene Autry poate nu spune mare lucru unui roman, in schimb in SUA cantaretul a slujit mai bine de 40 de ani muzica country. El este cel care a compus si totodata cel care a interpretat pentru prima oara melodia “Frosty The Snowman”. Desi melodia care-l defineste cel mai bine este "Back in the Saddle Again”, el a ramas cunoscut mai degraba pentru cantecele sale dedicate anotimpului rece  ("Here Comes Santa Claus", "Rudolph the Red-Nosed Reindeer” si “Frosty The Snowman”).
  
 
2. Bing Crosby - " White Christmas "

“White Christmas” este o piesa compusa de Bing Crosby in urma cu 59 de ani, pe cand era cazat la un hotel din Berlin. Intr-o zi si-a chemat secretara si i-a spus: “Adu pixul si pune pe hartie cantecul asta. Tocmai am scris cel mai bun cantec pe care l-am compus vreodata!”.
 
 
3. Frank Sinatra - “Santa Claus is coming to town”

“Santa Claus is coming to town” este un alt cantec vechi nelipsit din playlistul sarbatorilor de iarna. Compus in 1934, cantecul a cunoscut zeci de interpretari, una dintre cele mai reusite variante fiind cea a lui Frank Sinatra.
 
 

4. Dean Martin - "Let it snow, let it snow, let it snow"

Este un cantec in care zapada are un loc mai mult decat generos. Si totusi va vine sa credeti ca “Let it snow, let it snow, let it snow” a fost compus in California, intr-una dintre cele mai mai calduroase zile ale lui iulie 1945?
 

5. Nat King Cole - “Christmas song”

Compusa in 1944 de  Mel Torme si Bob Wells, melodia a fost inregistrata pentru prima oara de Nat King Cole doi ani mai tarziu. Piasa a fost imprimata de marele Cole de nu mai putin de patru ori, varianta stereo din 1961 fiind cea mai difuzata in prezent.
 
 
6. Elvis Presley – "Blue Christmas"

“Blue Christmas” a fost  inregistrata pentru prima oara in 1948 de Ernest Tubb. Insa meritul pentru popularizarea ei ii apartine lui Elvis Presley. Povestea despre inimi sfaramate in varianta lui The King of Rock a fost imprimata in 1957, fiind lansata pe single. Multi ani mai tarziu melodia a fost interpretata si de artisti precum Celine DionBilly IdolBon Jovi sau Johnny Cash.
 
 
7. Judy Garland - " Have yourself a merry little Christmas "

Melodia a putut fi auzita pentru prima oara pe coloana sonora a musicalului "Meet Me in St. Louis" (1944). In 2007, “Have yourself a merry little Christmas” a fost declarata de Asociatia americana a compozitorilor, autorilor si editorilor  drept cea mai cantata piesa de Craciun din ultimii cinci ani.
 

8. Brenda Lee - "Rockin’ around the Christmas tree"

Compozitia lui Johnny Marks a vazut lumina zilei in 1958. “Rockin’ around the Christmas tree” a fost inregistrata de Brenda Lee de doua ori, insa fara succes. De-abia la a treia incercare (1960) melodia a inceput sa se vanda bine, si asta dupa ce Brenda Lee a devenit o vedeta extrem de populara.
 

9. Bobby Helmet - "Jingle bells rock"

Desi titlul melodiei contine si cuvantul “rock”, piesa suna mai degraba country. Asemeni altor cantece clasice de Craciun, “Jingle bell rock” a fost preluat de mai multi artisti. Totusi, varianta cea mai cunoscuta ramane cea initiala, din 1957, inregistrata de Bobby Helmet.
 
 
10. Pat Boone - "Winter Wonderland"

“Winter Wonderland” este unul dintre cele mai ascultate cantece de Craciun, desi, in mod ciudat, versurile sale nu fac nicio referire la aceasta sarbatoare.
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea