Cele mai citite despre murat

Sarmale cu ciuperci

In perioada postului poti sa inlocuiesti sarmalele cu carne sau cele cu orez cu sarmalele cu ciuperci.

Cum sa cultivi castraveti

Castravetele este una dintre cele mai rapsandite legume consumate de catre om. Aceasta leguma are calitati gastronomice remarcabile si poate fi consumata aproape tot timpul anului. Castravetele este o planta care prefera locurile luminoase, calde si umede, fara curenti de aer. Castravetele are

Gogonele murate

Gogonelele murate sunt unele dintre cele mai delicioase muraturi pregatite de gospodine. Gogonelele se servesc in salatele asortate de muraturi sau ca garnitura pentru fripturile de porc

Cele mai noi despre murat

Gulia, o leguma extrem de sanatoasa, de care putini oameni profita

Gulia este o leguma extrem de sanatoasa, insa putini oameni mai profita de aceasta. Aceasta leguma, aparent simpla, poate fi consumata in diverse moduri. In plus, are multiple beneficii pentru santatate, explica nutritionistii.

Varza murata si muraturile fermentate cresc imunitatea

Metoda de a pastra legume peste iarna in saramura nu a fost, iata, inventata de noi, ci este prezenta in traditiile multor popoare. Bacteriile benefice care rezulta din fermentatia glucidelor produc acid lactic ce determina scaderea pH-ului si creeaza un mediu acid in care majoritatea microorganismelor nu pot supravietui- este vorba asadar de o metoda de conservare... fara conservanti, doar pe baza de sare.

Muraturile, multiple beneficii pentru sanatate, potrivit nutritionistilor

Sezonul rece este sezonul muraturilor. Este perioada in care ne bucuram de o gogonea, de castraveti sau de alte legume murate. Iar, potrivit nutritionistilor, gogonelele murate in saramura, nu cele in otet, au multiple beneficii pentru organism.