Medicul raspunde

#propolis #infectii genitale #cervicite #vulvovaginite #tratamente naturiste infectii genitale #extract din muguri de coacaz negru

Medicul raspunde: Remedii care te scapa de infectiile genitale

Infectiile genitale reprezinta o afectiune deosebit de frecventa, care necesita un consult la medicul specialist. Pot fi reprezentate de vulvovaginite, cervicite, agentul cauzator fiind o ciuperca (candidoza vaginala), un protozoar (trichomoniaza vaginala), infectii bacteriene, virale (herpes genital sau virusul papilloma uman). 

Simptomatologia este variata si reprezentata de leucoree, senzatie de arsura vaginala, prurit, dureri la urinat, dureri in timpul actului sexual etc.

Infectiile inalte (la nivelul uterului, ovarelor, trompelor uterine) pot provoca dureri pelvine, infertilitate, sarcina ectopica, avort.

Alaturi de tratamentul alopat, terapia naturista este deosebit de eficace pentru diminuarea simptomatologiei si prevenirea aparitiei complicatiilor. Se utilizeaza extracte naturale din uleiuri esentiale (menta, cimbru, tea tree etc) cu rol antibiotic si antiseptic deosebit de puternic. Aceleasi efecte antibiotice si antivirale il are si propolisul, administrat intern, sau sub forma de ovule si supozitoare.

Gemoterapia este deosebit de utila, cu efecte durabile. Se pot utiliza asociatii de extract din muguri de coacaz negru, extract din mladite de zmeur, extract din amenti de salcie, extract din mladite de caprifoi negru, in cure de doua-trei luni, doar la recomandarea unui medic apifitoterapeut.

Concomitent se pot utiliza si plante cu rol antiseptic, antiinflamator, antibiotic, sub forma de infuzie sau spalaturi si bai locale: cretisoara, traista-ciobanului, coada-soricelului, urzica, galbenele, sunatoare, musetel, salvie.

Dr Ruxandra Constantina
medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Str. Popa Savu nr 65.
Telefon: 0733.299.355

Sursa foto: rawstory.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului