Medicul raspunde

#remedii sinusuri #medicul raspunde # remedii dureri de cap #dureri de cap #Expertul Acasa.ro dr. Ruxandra Constantina

Medicul raspunde: Cum pot scapa de durerile de cap, agravate de frig?

“Am probleme frecvente cu sinusurile - dureri cap, nas cu secretii abundente, care uneori se infunda si am senzatia ca nu mai pot respira. Acum, din cauza frigului, toate parca s-au agravat, exista terapii naturale care chiar m-ar putea ajuta?”, ne intreaba Alexia Prodan, de 34 de ani, din Roman.

“Va recomand in primul rand o terapie cu cu extracte gemoterapice din muguri de coacaz negru, muguri de carpen, muguri de arin negru si muguri de mesteacan pufos, cu actiune antiinflamatorie si cicatrizanta la nivelul sinusurilor, in cure de 2-3 luni, la recomandarea unui medic apifitoterapeut.

Ca si antibiotic natural, un amestec de uleiuri esentiale - de eucalipt, menta, brad, cimbru, busuioc, te-tree, sub forma de capsule sau solutie, in cure de 10-14 zile. Tinctura de propolis are si ea efecte antibiotice si antiinflamatorii putrenice.

Este utila si cura de imunizare, pentru stimularea capacitatii naturale de aparare a organismului, utilizand extract de echinaceea, astragalus, reishi, argint coloidal, colostru, lactoferina.

Local, se utilizeaza o solutie nazala salina (ce poate contine si extract de echinaceea, propolis) sau picaturi nazale ce contin uleiuri esentiale.

Benefice sunt si spalaturile nazale cu apa calduta si sare sau inhalatiile utilizand ceai de musetel, coada-soricelului, menta, lavanda sau ulei esential de brad, menta sau eucalipt.

Se pot utiliza si cataplasmele cu argila aplicate pe frunte sau pe aripile nasului, sau cataplasme cu frunze de varza, sau cu bitter suedez”, recomanda expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, apifitoterapie, in cazul clinicii Medica RD Esthetic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare